YAŞAM

Referandum belirsizliğe son verecek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, yeni seçilen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi yönetimini ziyaret etti. Ziyarette, 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anayasa Değişikliği Referandumu’nun ekonomiye ne gibi katkıları olacağı konuşulurken, Türkiye’nin bekası için tercihin ‘Evet’ten yana olması gerektiği vurgulandı.

 

İŞ DÜNYASININ SÖYLEYECEĞİ OLMALI

Ziyarette konuşan Adana Milletvekili Ünüvar, 16 Nisan’da yapılacak referandumun, Türkiye’nin önümüzdeki 100 yılını şekillendireceğini söyledi. Ünüvar, genellikle para kazanan, istihdam sağlayan kişiler olarak görülen iş insanlarının sosyal yönlerinin de bulunduğunu ifade ederken, MÜSİAD üyelerinin, devletin sürekliliği için pek çok kez gövdelerini ortaya koyarak bu yönlerini millete gösterdiğini belirtti. Ünüvar, “Bunu 28 Şubat’ta, 15 Temmuz’da net olarak gördük. İş dünyasının ülkenin geleceğine dair söyleyecekleri olmalı. MÜSİAD bunu layıkıyla yapıyor. O yüzden sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

DEMOKRASİ TÖKEZLEMEZSE…

Türkiye’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu, ancak bazı gerçeklerin de göz ardı edilemeyeceğini kaydeden Ünüvar, geçmişe bakıldığında her 10 yılda bir demokrasi açısından tökezlenildiğini, bunun da ekonomiye önemli maliyetler yüklediğini ifade etti. Ünüvar, “Yeni anayasa değişikliğiyle bu maliyetler ortadan kalkacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, özellikle sürdürülebilir ekonomik büyümenin tam anlamıyla başlangıcı olacak” diye konuştu.

 

TÜRKİYE İÇİN BİZ DE VARIZ

Ünüvar’a ziyaretlerinden duyduğu memnuniyetlerini dile getiren MÜSİAD Adana Şubesi Başkanı Burhan Kavak da, 16 Nisan’da Türkiye’nin geleceğinin oylanacağını ve bu sürece hiçbir şekilde siyasi olarak yaklaşmadıklarını kaydetti. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın, ‘Geleceğine sahip çık’ sloganıyla yeni anayasanın ekonomiye katkılarını anlatmak için şehir şehir gezdiğini vurgulayan Kavak, MÜSİAD Adana Şubesi olarak yerelde de aynı çalışmayı yürüttüklerini aktardı.

 

Kavak, “Geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin geleceğine yararlı olduğunu düşündüğümüz her adıma kayıtsız kalmıyoruz. Aynı şekilde destek vermeyi sürdürüyor ve ekonomik geleceğimize sahip çıkmak adına ‘Türkiye için biz de varız’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu