SİYASET

Rehberimiz Atatürk ve Cumhuriyet ilkeleri olmalıdır

Meclis'e soru önergesi sunan Barut, tüm komşu ülkelerle sorun yaşayan ve her alanda savrulan Türkiye'nin engelleri Atatürk'ün ilkelerine daha çok sarılmakla aşacağını vurguladı.

"REHBERİMİZ ATATÜRK OLMALI"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle hazırladığı soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunan Ayhan Barut, "Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Ulu Önderimiz Atatürk, bize her konuda ışık tutmaya, yol göstermeye devam ediyor. Emperyalist işgale karşın tarihe altın harflerle yazılan kurtuluş mücadelesinin lideri Atatürk'ü rehber edinirsek aşamayacağımız sorun yoktur. Ülkemizin tarihi bunu kanıtlayan örneklerle doludur" dedi.

"AKP ÜLKEMİZİ BATAKLIĞA SÜRÜKLÜYOR"

Türkiye'nin yönetilmediğini, ekonomiden dış politikaya her alanda adeta savrulduğunu aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Ülkemizi çoluk çocuk, kadın-erkek, yaşlı-genç tüm yurttaşların desteğiyle, destansı bir kurtuluş mücadelesi vererek bağımsızlığa kavuşturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, savaşın zorunlu olmadıkça cinayet olduğunu söylemiştir. Savaş meydanlarında aktif bir komutan ve lider olarak da 'Yurtta barış, dünyada barış' diye haykırmıştır. Her alanda Atatürk'ün izlerini ve ilkelerini yok etmek isteyenler, ne yazık ki dış politikada da ülkemizi bataklığa sürüklüyor. AKP'nin Türkiye’yi içine düşürmüş olduğu durumu görüyor, her seferinde çözüm önerilerini de ortaya koyuyoruz. Bu anlamda iktidarı Atatürk ve Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine sahip çıkmaya, bu değerlerimize daha çok sahip çıkmaya çağırıyoruz."

"SINIRLARDA ASKERLERİMİZİ KORUMAK İÇİN TEDBİR ALDINIZ MI?"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un TBMM'yi sunduğu önergede şu sorulara yanıt arandı:
"1. Komşularımızla dostluk ilişkilerine dayalı ve ulusal yararımızı gözeten bir politika belirleyecek misiniz?
2. Dış politikada ülkemizin içine düşürüldüğü olumsuz durumun aşılması ve ülkemizin dünyanın saygın devletleri arasında yerini alması için bir adım atacak mısınız?
3. Maalesef dünyanın büyük güçleri arasında adeta pinpon topu gibi oynatılan dış politikamızı olması gereken noktaya çekmek için bir girişimde bulunacak mısınız?
4. İktidarın kişisel hırslarına kurban edilen dış politikamız nedeniyle çözümsüzlükte ısrar ediliyor. Komşularımızla çatışma içine girilebilecek bir süreçten kaçınılması için planınız var mı?
5.  Sınırlarımızda kahraman askerlerimizin can güvenliğinin en üst seviyede korunması için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla bir çalışmanız var mı?
6. Onca yokluk ve yoksulluğa rağmen görkemli bir kurtuluş mücadelesiyle ülkemizi aydınlığa kavuşturan Ulu Önderimiz Atatürk'ün dış politika da dahil her konuda yol gösteren ilkelerine sarılmayı düşünüyor musunuz?"

Başa dön tuşu