SAĞLIK

SAĞLIK YÖNETİMİNİN 55. YILI KUTLANDI

“Sağlık İdarecileri Günü” tek yürek, tek ses olarak sağlık yönetiminin 55. yılında üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği etkinlikler ile kutlandı. Etkinliklere katılım ve ilgi yoğundu.

Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen toplantılarda tüm üniversitelerin sağlık yönetimi, sağlık idaresi, sağlık kurumları işletmeciliği bölümleri öğrenci, mezunları, sektör çalışanları, akademisyenleri, bürokratları ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldiler. 55 yıllık geçmişe sahip olan bölüm adına hep birlikte tek ses tek yürek oldular.

 

SEKTÖRDE ÖNCELİĞİ SAĞLIK YÖNETİCİLERİ ALMALI

Düzenlenen etkinliklerde sağlık yönetimi mezunlarının istihdamı ile ilgili sorunlar konuşuldu çözüm önerileri sunuldu. Sağlık idarecisi kadrosunun açılarak bu kadrolara Sağlık Yönetimi eğitimini alan, yönetici vasfına sahip sağlık idarecilerine bırakılması gerektiği tek bir ses olarak dile getirildi. Yapılan paneller ve oturumlarda gerek KPSS alımlarında gerek özel sektörde önceliği Sağlık Yöneticilerinin alması gerektiği vurgulandı.

Katılımcılar, sağlık sektöründe hak ettikleri yerde olabilmeleri adına Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya seslendiler ve; “Sayın Bakanımız etkili, verimli ve hakkaniyete uygun hizmet sunumu, profesyonel yönetimle mümkündür. Bunu da sağlayacak olan Sağlık İdaresi mezunlarıdır. Tüm sağlık yönetimi mezunları adına sahadaki yerimizi istiyoruz. Sizden bu müjdeli haberi dört gözle bekliyoruz.” mesajını ilettiler.

 

MESLEĞİN FARKINDALIĞIYLA İLGİLİ BİRÇOK ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Sağlık, İnovasyon ve Organizasyon Derneği (SİODER), Sağlık Yönetimi Öğrenci ve Mezunları Derneği (SAYOMDER) gibi sivil toplum kuruluşları ve birçok üniversite tarafından yapılan konferanslar ile mesleğin farkındalığına, kamu ve özel sektördeki yerinin önemine vurgu yapıldı.

Başa dön tuşu