ÇUKUROVA

SAĞLIKLI TOPLUM SAĞLIKLI KADINLA OLUŞTURULACAK

Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde İnanç Yılan'ın yazıp, Erdal Gülver'in yönettiği, kadına şiddet hakkında izleyicisini düşünmeye davet etmeyi amaçlayan oyun Adanalılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, toplumun temelini oluşturan kadınların sorunlarına dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, “Bu oyunla da kadına şiddeti gündemde tutup farkındalığı artırmak istedik. Sahnelenen oyuna halkımız yoğun ilgi gösterdi.  Kadın sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaları artıracağız.  Sağlıklı toplum sağlıklı kadınlarla oluşturulacaktır” dedi.

 

ANAM, BACIM, AVRADIM OYUNU ÇUKUROVA’DA

Gönüllü ve amatör oyunculardan oluşan Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Tiyatro Grubu’nun büyük beğeni toplayan “Anam Bacım Avradım” isimli tiyatro oyunu Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde sahnelendi. İnanç Yılan'ın yazıp, Erdal Gülver'in yönettiği, kadına şiddet hakkında izleyicisini düşünmeye davet etmeyi amaçlayan oyunda, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Tiyatro grubundan 20 oyuncu rol aldı. Oyunda tutucu bir ailenin kızı olan Zehra’nın mahallenin zengin ailesinin çocuğu Mehmet ile zorla evlendirilmesi sonucu yaşadığı talihsizlikler anlatılıyor.

 

Oyunda, kadınların bu şekilde mutsuz bir yaşam içerisinde mücadele ettiklerini ve bunun sonucunda kendilerini sahipsiz ve yalnız hmelerinden kaynaklı psikolojik sorunların arttığına vurgu yapılıyor. Bu durumun intiharlara kadar vardığı anlatılan oyunda, devletin kayıtsız oluşu, medyanın tutarsız ve kadını suçlayan, dışlayan, ötekileştiren tavırları da eleştiriliyor.

 

“SAĞLIKLI TOPLUM SAĞLIKLI KADINLA OLUŞTURULACAK”

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kadına karşı şiddetin devam ettiği sürece bu oyunun her yerde oynanması gerektiğini ifade ederek, “Toplumun temelini oluşturan kadınların sorunlarına dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu oyunla da kadına şiddeti gündemde tutup, farkındalığı artırmak istedik.

 

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen oyuna halkımız yoğun ilgi gösterdi. Kadın sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaları artıracağız. Sağlıklı toplum sağlıklı kadınlarla oluşturulacaktır” dedi. Oyun sonunda yönetmen ve oyunculara çiçek ve plaket verildi.

Başa dön tuşu