ÜNİVERSİTE

Sağlık Ordusuna Çukurova Üniversitesi’nden 492 Yeni Neferler Katıldı.

Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu, ÇÜ Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle 2016-2107 mezunlarını uğurladı. Törene Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Öğrenciler adına okul birincisinin konuşmasının ardından Tıbbı Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Gündüz kürsüye çıktı.

 

Prof. Dr. Boyan: “Bugüne Kadar 4600 Mezun Verdik.”

Açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan ülkemizin sağlık kurumlarına donanımlı öğrenciler yetiştirdiklerini belirterek bu güne kadar Sağlık Meslek Yüksek Okulu’ndan 4600 öğrenci mezun ettiklerini söyledi. Akademisyenlere, öğrencilere ve ailelerine katkılarından dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Boyan, “Ülkemizde 119 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda 37 ayrı programda sağlık hizmetleri eğitimi verilmektedir. Bizde ülkemizin ve Sağlık Bakiliğimizin hedeflerine uygun olarak program sayımızı arttırmayı ve programlarımızın akredite olmasını hedeflemekteyiz.” dedi.

 

Prof. Dr. Erdoğan: “ÇÜ Çok Güçlü Bir Kadro İle Eğitim Öğretim Veriyor.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise 44 yılı geride bırakan Çukurova Üniversitesi’nin çok güçlü bir akademik kadro ile eğitim öğretim verdiğini söyledi. Hem akademik eğitime hem de uygulamalı eğitime önem verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Erdoğan ülkemizin en büyük ihtiyacının teknik personel olduğunu söyledi.

 

Vali Yrd. Seyman: “İstihdam Konusunda Avantaja Sahipsiniz.”

Vali Yardımcısı Mehmet Seyman ise sağlık sektörünün çok iyi noktalara geldiğini ifade ederek “SHMYO mezunları diğer fakülte ve yüksekokul mezunlarına göre istihdam konusunda avantaja sahip. Bu avantajla gideceğiniz, atanacağınız kamu ya da özel tüm sağlık kuruluşlarında öncelikle aldığınız akademik terbiyenin aldığınız çağdaş eğitimin temsilcileri elçileri olun. Hocalarınızın size aktardığı çağdaş bilgileri görevinizi yapmanın ötesine de karşılaştığınız her vatandaşa aktarmaya çalışın. Türk toplumunun modern ilerlemesinin temeli siz dinamik kafa ve ruhların bu çağdaş bilgileri aktarmasıyla mümkün olacaktır.” Dedi.

 

Keplerini Fırlatarak Mezun Oldular

Okul birincisinin yaş kütüğüne adını çakmasının ardından dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaket ve hediyeleri takdim edildi. Meslek Yemini ve bölüm öğrencilerinin diplomalarını almasının ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

Başa dön tuşu