GENEL

SANATIN DİLİ, SEVGİNİN, DİLİDİR

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, sanata ve sanatçıya yönelik her türlü sansür ve baskının karşısında olduklarını belirterek, "Sanatın dili, sevginin, umudun, barışın, hoşgörünün ve çoğulculuğun dilidir. " dedi.

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sahnenin tozunu yutan oyuncuları, o tozu hisseden izleyenleri ile; anlatmak istediğini kimi zaman üzeri kapalı, kimi zaman ise tüm çıplaklığı ile acımasızca çarpması ile; kimi zaman ağlatan, kimi zaman güldüren ama her seferinde düşündüren tiyatro, şüphesiz ki bizi bize anlatan sanat dallarının en önemlilerindendir; emek, çaba sarf edilenlerindendir.

 

Var olduğu günden buyana toplumların sesi ve rengi olan, gülen yüzünün yanında her zaman ağlayan yüzünü de yansıtan tiyatro belki de özgürlüğün simgelerindendir.

 

Eğer bir toplumda oyunlar özgürce sahneleniyorsa ve sanatçılar kendini rahat ifade edebiliyorsa o toplum gerçeklerle yüzleşmeye her zaman açık demektir.

 

Sadece rol yapmak değildir tiyatro, halkın nabzını tutmaktır, günümüze ışık tutup, tarihi saklamaktır, hatırlatmaktır, yeri gelince başkaldırmak, susmamaktır.

 

Ülkemizde de modern tiyatronun oluşumu, gelişimi için katkı koyan, destek olup, önündeki engelleri kaldıran başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, tiyatro denilince akla ilk gelen ölümsüz isim Muhsin Ertuğrul'u, Afife Jale’yi, İsmail Dümbüllü’yü ve tiyatroya emek, katkı ve gönül vermiş nice sanatçılarımızı saygı ve özlem ile anıyoruz. 

 

Sahneden yükselen seslerin hiçbir zaman susmaması dileği ile, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’müzü kutlarım."

Başa dön tuşu