SARIÇAM

SARIÇAM ÇANAKKALE RUHUNU YAŞIYOR !

Sarıçam Kültür Merkezi’nde düzenlenen Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi 12 gün süreyle haftasonu da dahil olarak açık kalacaktır.

Açılışta Kahraman mehmedciklerimiz ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ nın ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle  başlanıldı.Sergi  kalabalık bir halk topluluğu , öğrenciler ve protokolünde katılımıyla açıldı.

Açılışta Çanakkale Gezici Müze Koordinatörü Sayın Cengiz YÜRÜKASLAN ;”

 Bu müze için Tüm Türkiye’den çok istek olduğunu ancak şartlara uygun olan ve bu konuda ısrarcı , gönüllü olanları tercih ettik. Sarıçam’da bu anlamda ilk günden bu yana Sayın Belediye Başkanımız Bilal ULUDAĞ’ın desteği ile çok istekli oldu.” dedi.

Ayrıca Türkiye genelinde gezici müzeyi vatandaşla buluşturduklarını belirterek,”105.yılını tamamlamış yüzde yüz orjinal eserleri bugün sizlere Çanakkale Müzesi olarak getirdik. Sizler atalarımızın tarihte nasıl kahramanlık destanı yazdığını burada göreceksiniz ve bunu da asla unutmayarak atalarımızın torunları olarak onlara yakışır birer nesil olacaksınız. Bizleri sizlerle buluşturan Başkanımız Bilal ULUDAĞ’ a teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından konuşmasını yapan  Başkan Vekili Sarıçam Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Ömer Seyfettin TURAN ise;

” Sarıçam Belediye Başkanımız Bilal ULUDAĞ’ ın talimatları ile Çanakkale ruhunu yaşatmak için binlerce Sarıçamlıyı Çanakkale ile buluşturduk. Şunu hepimiz çok iyi bilmeliyiz ki Çanakkale’de ecdadımızın vermiş olduğu destansı mücadele hep yaşayacaktır. Tarih şan ve şerefle dolu büyük Türk Milletinin vatan sevgisinin , şehadetle imtihan olduğu yerin adıdır Çanakkale… Bugün de başka yönleri ile büyük bir tehdit olarak ortaya çıkan emperyalizme karşı mücadelede, aziz milletimizin ihtiyacı olan kudret ve ilhamın eşi bulunmaz kaynağı Çanakkale Ruhunun muhteşem anlamında saklıdır. Hepimiz biliyoruz ki bugün idlib'te vatanımız ve milletimiz için canını vermeye hazır olan Mehmedler Çanakkale ruhunu taşımaktadır."

Başkan Vekili Sarıçam Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Ömer Seyfettin TURAN , Çanakkale Gezici Müze Koordinatörü Sayın Cengiz YÜRÜKASLAN, Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları Sarıçam İlçe Başkanı, Sarıçam Belediyesi Yönetici ve Personelleri ,kalabalık bir halk topluluğu ve öğrencilerle beraber Çanakkale Savaş Müzesi’ni gezdiler.

Kültür ve Sosyal İşler Müd.Nuray BODUR ; “Haftasonları da dahil 12 gün süreyle açık kalacak olan müzeye tüm halkımız davetlidir.” dedi

 

  Çanakkale Zaferi’mizde yaşanılan anları buraya getiren Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi 04-16 Mart tarihleri arasında Sarıçam Kültür Merkezinde sergilenmeye devam ediyor olacak. 

Başa dön tuşu