SARIÇAM

Sarıçam Belediyesi Mevlit Kandili Özel Programı düzenledi

Sarıçam Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu’nun konferansına, İlahi ve Ezgiler Grubu ve Hasan Tekerlek ile Fatma Beyza Gündoğan sunum ve şiir dinletisi ile renk kattı.

Programa Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, MHP Çukurova İlçe Başkanı Hasan Öztuğ, MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, Sarıçam ve Yüreğir Ülkü Ocakları Başkanları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

“AYDINLIK ÇAĞIN YAŞANMASINA VESİLE OLDU”

Gecede açılış ve selamlama konuşması yapan Sarıçam Belediye Başkanı  Bilal Uludağ, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in dünyamıza teşriflerinin 1448. yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Rahmet Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV), insanlığın yaşadığı en buhranlı ve karanlık dönemde dünyayı şereflendirerek, aydınlık çağın yaşanmasına vesile oldu. Bu önemli günün yıldönümü olarak kutlanan Mevlit Kandilinin tüm insanlık için şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin yaşanmasına vesile olmasını diliyorum” dedi.

“MÜSTESNA GECELERDEN BİRİ”

Bu mübarek günün, af ve merhamet sahibi yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabileceğimiz müstesna gecelerden biri olduğunu ifade eden Başkan Uludağ, “Bu güzel gecede yapılan duaların kabul olmasını yüce Mevlamdan diliyor, tekrar tüm İslam Alemi’nin ve siz Sarıçamlı hemşehrilerimin mübarek Mevlit Kandilini tebrik ediyor hepinizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

Program kapsamında; Kur’an-ı Kerim Tilaveti, naatlar ve ilahiler, sema gösterisi ile birlikte son olarak İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu geceye özel Peygamber Efendimizin yaşantılarından ve öğretilerinden kesitler sundu.

Program sonunda, katılımcılara teşekkür eden Başkan Bilal Uludağ, geceye özel hediye takdim edilirken, misafirlere ise gül ve lokum ikram edildi.

Başa dön tuşu