SARIÇAM

Sarıçam Belediyesinde Hizmet içi Eğitim Semineri yapıldı

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, hizmet içi eğitimlerin önemini vurgulayarak, eğitimi veren Abdurrahman Acar’a teşekkür etti.

 

Sarıçam Belediyesi Meclis Salonunda 2 gün süreyle tam gün olarak düzenlenen seminere Başkan Bilal Uludağ’ın yanı sıra başkan yardımcıları, daire müdürleri ve çalışanlar katıldı. EBA Eğitim ve Danışmanlık tarafından organize edilen seminerde konuşan Sayıştay Emekli Üyesi Abdurrahman Acar, belediye kanunları ve ilgili mevzuatlar ile ihaleler, alım, gelir, gider, ödemeler ve harcamalar gibi kalemlerle, belediyelerin bakanlık ve diğer mahalli idare birimleri ile yaptığı yazışmalar hakkında personele bilgiler sundu.

 

Abdurrahman Acar, Sayıştay’ın devlet içindeki yeri ve önemini de anlatarak,”Sayıştay devlet kurumları içinde yüksek denetleme, hem de bir mahkeme olarak Türk milleti adına kamu idarelerini denetlemektedir. Amaç ise en verimli harcamayı yaparak devletin planlı ve dengeli ilerlemesini sağlamaktır. Ayrıca Kamu zararının oluşmaması için gerekli denetimleri yapmaktadır.”dedi.

 

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bu tür hizmet içi eğitimlere her zaman önem verdiklerini belirterek, belirli aralıklarla personelin bilgilendirilmesinin sağlandığını ifade etti. Bilal Uludağ,” Değerli eğitmenimiz Abdurrahman Acar, bizlere 2 gün boyunca tecrübelerini de ortaya koyarak 657 sayılı Devlet memurları Kanununda yapılan düzenlemeleri ile kamu ihale ve sözleşmeleri hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

Başa dön tuşu