SARIÇAM

Sarıçam’da Eğitimler Dur Durak Bilmiyor

Belediye Nikâh Salonunda gerçekleştirilen Ev ve Süs Hayvanları Satışını Yapan Ya da Yapacak Olanlara Yönelik Sertifikalı Eğitim Programı 2 gün sürdü.  Programın ilk gününe eğitimci olarak Doğa ve Milli Parklar Veteriner Hekimi Eyüp Turabik,  Veteriner Hekim Adil Arslan Karadere, Veteriner Hekim Bülent Güneş ile Sarıçam Belediyesi Veteriner Hekimi Aylin Akiz katıldı.

 

İkinci gün eğitimlerine ise Çukurova Üniversitesi Ceyhan Veteriner Fakültesinden Doç. Dr. Pınar Demir, Doç. Dr. Hikmet Yeter Çoğun, Doç. Dr. Mehmet Halıgür, Yrd. Doç. Dr. Sinan Kandır, Yrd. Doç. Dr. Bilge Kaan Tekelioğlu konuşmacı olarak katıldı.

 

2 gün boyunca sabah ve öğleden sonra olmak üzere verilen eğitimde kursiyerlere ”Hayvan Hakları, Hayvan Davranışları, Bakımı ve Beslenmesi, Hayvan Ekolojisi ve Hayvanlarda İlkyardım, Av ve yaban hayvanı bulundurma ve satış izni, Ev ve süs hayvanlarının korunmalarına dair Avrupa sözleşmesi, Hayvan davranışı,  Hayvanlarda ilk yardım.” gibi konular anlatıldı.

 

Eğitim programı sonucunda ise eğitimcilere teşekkür belgeleri ile 78 kursiyere Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ tarafından sertifikaları verildi. Bilal Uludağ,” Belediye olarak ilçe halkımıza yönelik eğitim programlarına önem veriyoruz. Kursumuzun yapılmasında emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.”diye konuştu.

Başa dön tuşu