SANAT

Şehrin Kalbine Girdiler

22 Kişilik dev ekip muhteşem repertuar'ını ilk kez dinleyicilerle buluşturdu.

 

Repertuar harika, Proje harika, Orkestra harika, Sanatseverler harika. Bizlere de koltuklarımıza yaslanıp, şarkılara sessizce eşlik etmek kaldı. 

O kadar muhteşem hazırlıklar yapılmışki. Konserin hiç bitmemesi için zamanın durmasını bile isteyen konuklar olduğunu gözlemledim. Ama her başlangıcın bir sonu olduğu gibi, sunucunun bir başka konserde tekrar buluşmak üzere deyip kapanış konuşmasını yaptığında salon alkıştan ve bisten yıkıldı.

 

Tüm sanatseverler ayakta ve isteriz isteriz diye tempo tutuyordu. Ancak konser muhteşem finalle bitti ve biz hemen soluğu şef Erdinç Karakayanın yanında aldık.

 

Çukurova Şehir Orkestrasının şefliğini yapan ünlü Keman sanatçısı Erdinç Karakaya, repartuvarı titizlikle seçtiklerini belirterek şunları söyledi; 

 

"Uzun zamandır böyle bir projeyi aklımızda çalıyorduk. Müzisyen arkadaşlarım ve müziğe gönül vermiş dostlarımla bu konuyu çok konuştuk. Birlikten kuvvet doğar misali, titizlikle çalışmalarımızı yürütmeye karar verdik. Şehirde o kadar kaliteli müzisyen varki, Adana'nın bir sanat merkezi olduğunu konuştuk neden hayata geçmesin derken baktık ki; biz meğerse grubu çoktan kurmuşuz. Sonrasını  biliyorsunuz, konseri izlediniz ve sonuç ortada. Hepinize teşekkür ediyorum şeklinde konuştu."

Adana'nın birbirinden değerli solistlerin ve dansçıların yer aldığı Çukurova Şehir Orkestrası bakalım yeni repertuarıyla ne zaman Adanalılara süpriz yapacak.

 

Adana'lı sanatseverler konser sonunda coşkusunu alkışlarla gösterdi. 

 

Bizler de Adana Ses Haber ailesi olarak, şef Erdinç Karakaya başta olmak üzere tüm müzisyenlere, korist ve solistlere ayrıca bu projeye katkı koyan herkese alkışlarla teşekkür ediyoruz.

 

İyiki varsınız.

Başa dön tuşu