GENEL

Seracılık Organize Sanayi Bölgesi Projesi

Bilgilendirme Toplantısında proje danışmanları Vedat Kahyalar ve Can Kabaali  ile birlikte Karataş Belediyesi temsilcileri katılım gösterirken , mahalleliler proje danışmanları Vedat Kahyalar ve Can Kabaali den detaylı bilgiler aldılar .

 

Bebeli mahallesi köy kahvesinde gerçekleştirilen toplantıya bölge halkı büyük ilgi gösterdi.

 

Projenin gündeme gelmesi ile birlikte mahalleliler de oluşan tedirginliğin önüne geçilmesi amacı ile gerçekleştirilen toplantıda , proje danışmanları detaylara değinerek mahalleliyi bilgilendirdi . Proje danışmanlarından Vedat Kahyalar; projenin bölgeye koyacağı katma değeri dile getirirken ,oluşacak iş potansiyeli ile sadece bebeli mahallelisinin değil Karataş’ın ,Adananın ve Ülkemizin ekonomisinin canlanacağını söylediler .

 

Besicilik yapan mahallelilerin proje için Bebeli Mahallesinde bulunan mera alanının kullanılması halinde , hayvanların otlatılması konusunda sıkıntı çekecekleri konusunda yaşadıkları tedirginliği iletilirken ,proje danışmanı Can Kabaali bölgede bulunan meranın tamamı üzerinde gerçekleştirilmeyeceğini , bölgede 5800 dekarlık mera alanının yaklaşık 3000  dekarının kullanılacağını ayrıca proje haricinde kalan mera alanının  ıslah edilerek  besicilik yapan mahallelilerin kullanımına sunulacağını belirttiler . 

Başa dön tuşu