GENEL

SES’ten ‘Şehir Hastanesi’ soruları

ÖKTEN’E ŞEHİR HASTANESİ’NDE İHTİYAÇ VAR
Adana Şehir Hastanesi Beyin Cerrahi Bölüm Şefi Ali İhsan Ökten’e bu hastanede daha çok ihtiyaç olduğunu savunan Yüksel, şunları söyledi:
“Adana Şehir Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü’nde 8 uzman doktor, 8 asistan doktor var. Asistan eğitimi aksıyor, hastalar da tedavi olmayı bekliyor. Ökten’in geçici görevle de olsa başka bir yere gönderilmesi yanlıştır.

 

Burada yatan asıl neden Ökten’in şef ve öğretim üyesi olması mıdır? Ya da Adana Tabip Odası Başkanı ve SES üyesi olmasından mı kaynaklanmaktadır? Yeni açılan Şehir Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü’nde Beyin Cerrahi Uzmanı, doçent veya profesör var mıdır? Elbette Kırıkhan’da da doktor olmalıdır ancak öncelik kesinlikle Ali İhsan Ökten’in söz konusu hastaneye gitmesi değildir. Çünkü Adana Şehir Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü’nde Ökten’e daha çok ihtiyaç vardır.”
 

DURSUN YAŞAR ULUTAŞ ÇAĞRISI
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın bu yılki 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerine Adana Tabip Odası’nın davet edilmediğini savunan Yüksel, 14 Mart’ta Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nün de Atatürk Parkı’nda herhangi bir tören yapmadığını, Atatürk anıtına çelenk sunmadığını ileri sürdü. Yüksel, öte yandan görevinden uzaklaştırılan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dursun Yaşar Ulutaş’ın da neden göreve başlatılmadığını sorguladı.

Başa dön tuşu