SAĞLIK

SEVEMEZ KİMSE BENİ, BENİM SEVDİĞİM KADAR…

Sanayici iş kadınlarının katıldığı bibliyoterapinin açılış konuşmasını yapan Dr. Ejder kitap hakkında bilgi verdi. “Sevemez Kimse Beni Benim Sevdiğim Kadar”ın ilginç bir psikoloji kitabı olduğunu ifade eden Dr. Obengül Ejder kitapta farklı yönlerden narsisizm, narsisistik yapı ve narsistik kişilik bozukluğu alt başlığında bilimsel perspektifi de ortaya konduğunu söyledi. 

 

CİSED Genel Başkanı Terapist Cem Keçe de gerek sosyal gerekse iş hayatımızda çok sık karşılaştığımız ve bir kişilik bozukluğu olan narsizm hakkında bilgi verdi.

Nergis çiçeğine adını veren Narkissos’un mitolojik hikâyesinden adını alan Narsisizmin halk arasında “kendini beğenmişlik, insanlara yüksekten bakma, kendini sevme ve kendine âşık olma” olarak bilindiğini ifade eden Dr. Keçe, “Oysaki aslında narsisistik kişilik bozukluğu kendini sevmekten değil, özde kendini sevmemekten, kendini beğenmişlikten değil özde kendini değersiz hmekten veya kendine aşık olmaktan değil özde kendinden nefret etmeden kaynaklanabilen psikolojik bir bozukluktur.” dedi.

Modern toplumlarda süratle yayılan sanal dünyayı bir nevi narsisistik dünya olarak görülebileceğini ifade eden Dr. Keçe, “Narsisistik dünyada, narsisistik kişi kendi içine gömülüp tüm dikkatini kendisine verir. Bu durum ilk başta kendisini, ailesini ve sonra toplum yaşamını olumsuz etkiler ve şişirilmiş bir kendilikle birlikte çok derin acılara maruz kalabilir. Narsisistik yapı, kısa vadede kişiyi mutlu ediyormuş gibi görünse de, er ya da geç onu bunalıma sokabiliyor. Sevgi, fedakârlık, yardımseverlik gibi değerlere yabancılaşmış bir şekilde “mış gibi” yaşamasına yol açabiliyor. Hatta toplumsal yozlaşmalara ve cinsel sapkınlıklara neden olabiliyor.” dedi.

Terapist Dr. Cem Keçe, , narsisistik kişilik yapısının neden olabileceği cinsel sorunlar konusunda çok çarpıcı açıklamada bulundu.

Bibliyoterapi etkinliği CİSED Genel Başkanı Terapist Yazar Dr. Cem Keçe’nin katılımcıların sorularını yanıtlaması ve bibliyoterapinin konusu olan “Sevemez Kimse Beni Benim Sevdiğim Kadar” adlı kitabını imzalamasıyla sona erdi.

Başa dön tuşu