YAŞAM

Sevgili Adanalılar

Adana halkının oksijen depolayabileceği, ailecek piknik yapıp dinlenebileceği yeşil alanları dört mevsim rengarenk çiçeklerle bezeyen Adana Büyükşehir Belediyesi, yenileme çalışmalarını molasız sürdürdüğü 42 dönümlük Beyazevler Çamlığı’nı peyzaj sanatlarıyla bütünleştiriyor. 7 seyir terası, 21 adet kameriye, barbeküler, çeşmeler, spor aletleri, çocuk parkı, tuvaletler, çimlendirme, aydınlatma ve sulama sistemlerinin yapımının devam ettiği Beyazevler Çamlığı’nda yeşilin her tonuna yer veriliyor. 

5 yılda 2 milyon metrekare yeni yeşil alanı Adana’ya kazandıran, sorumluluk bölgesindeki 14 milyon metrekare yeşil alanda hizmetler üreten Adana Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar bakımsız halde bırakılan Beyazevler Çamlığı’na yeni çehre kazandırmak için tempo yükseltti. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, merkez Çukurova İlçesi Beyazevler Mahallesi’nde bulunan 42 dönümlük Beyazevler Çamlığı’nın mesire alanı ve park olarak yenilenmesi çalışmalarında peyzaj sanatlarını öne çıkardı. 
Vatandaşların Dilberler Sekisi ve nehir manzarasını izleyerek piknik yapması için yürütülen projede 7 adet seyir terası, 21 adet kameriye, barbeküler, çeşmeler, spor aletleri, çocuk parkı, tuvaletler ve büfelerin yapımı hızlandı. Çimlendirme ve çiçeklendirme çalışmalarını büyük bir özenle gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, alt yapısı uygun hale getirilen yerlerde 11 bin 320 metrekere parke taş ile 6 bin 978 metrekare bordür döşeyerek, yürüyüş yolları ve otopark alanlarını da ortaya çıkarmaya başladı. 
Beyazevler Çamlığı’nda ortaya çıkan görkemli tablo Beyazevler Mahallesi sakinleri başta olmak üzere tüm Adanalıların büyük beğenisini kazandı. Vatandaşlar, Adnan Menderes Sahil Yolu’na çağdaş dünya kentlerini kıskandıracak çehre kazandıran, Seyhan Baraj Gölü’ne nazır Mangal Park’ı armağan eden Başkan Hüseyin Sözlü’ye Beyazevler Çamlığı’ndaki yenileme çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

Başa dön tuşu