SANAT

ŞEVVAL SAM “MÜZEYYEN” LE

 Önümüzdeki dönemlerde hayata geçireceği yeni projelerinin fotoğraf çekimi için başarılı fotoğraf sanatçısı Tayfun Çetinkaya'nın objektifine poz veren Şevval Sam, projelerini, yaz konserlerini ve müzikle ilgili sevenlerini bekleyen sürprizleri anlattı.

Şubat ayında Müzeyyen Senar’ın hayatını tek kişilik müzikal bir gösterim olan “Müzeyyen Müzikali”yle sahnelemeye başlayan ve baş rolünde yer aldığı “Yasak Elma” dizisiyle de oldukça beğeni toplayan güzel sanatçı Şevval Sam, fotoğraf çekimi öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Müzeyyen Senar Zamansız Ruhlardan Biri

Yeni dönemde sevenlerine bir single ile sürpriz yapabileceğini müjdeleyerek sözlerine başlayan Sam: “İnsanlar benden Karadeniz türküleri, alaturka dinlemeyi seviyorlar. Belki dinleyicilerimin karşısına böyle bir sürprizle çıkabilirim. Belki bu single Müzeyyen projesinde söylediğim Müzeyyen Senar şarkıları da olabilir. Çünkü müzikalden çıkan izleyicilerin çoğu bunun albümü yok mu diye soruyor. Böylece bu şarkıları gençlere de ulaştırabilirim. Çünkü Müzeyyen Senar zamansız ruhlardan biri.” ifadelerini kullanarak oldukça dikkat çekici bir açıklamaya imza attı.

Yasak Elma Hadisesi ile İlgili Yargı Kararını Bekliyoruz

Hemen akabinde yaz döneminde de hayatının en büyük projesi olarak adlandırdığı Kerki Production ve Solfej Organizasyon tarafından düzenlenen “Müzeyyen Müzikali'' ile açık hava konserleri turnesinin starını vereceğinin ve Çeşme, Bodrum, Kuşadası gibi bir çok tatil beldesinde müzikseverleri Müzeyyen ile buluşturacağının altını çizen güzel sanatçı, ilk açık hava konserini Müzeyyen Senar’ın doğum tarihi olan 16 Temmuz’da Harbiye’de vererek bunu tüm dostlarla birlikte kutlamak istediğini belirtti. Açık hava turnesi ile ilgili sözlerine: “Müzikalin prömiyerini Müzeyyen Senar’ın ölüm yıl dönümünde yapmıştık. Doğum gününde de Harbiye’de daha büyük bir kalabalıkla yaz turnemizin açılışını yapacağız. Müzeyyen’i daha sonra Çeşme, Altınoluk, Ayvalık Bodrum, Marmaris, Datça, Kuşadası gibi şehirlerde Ege turnesine çıkaracağız. Onu sevenleriyle buluşturmaya kışın da devam edeceğiz. Yaşasın Müzeyyen…” şeklinde devam eden Şevval Sam aynı dizide beraber rol aldığı Talat Bulut’la ilgili kendisine yöneltilen sorulara ise: ''Bu iş artık yargıya taşındığı için çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Dünyada bunun örneklerini gördük. Türkiye’de de sinema ve televizyon tarihinde bunun hikayelerini çok duyduk. Üzücü. Kişilere ve diziye yakışmayan bir hadise oldu. Keşke dizinin adı böyle tatsız bir hadiseyle anılmasaydı. Hepimiz çok üzüldük. Bizler yargının vereceği kararı bekliyoruz.” cevabını vererek tavrını net bir şekilde ortaya koymuş oldu.

Başa dön tuşu