ÜNİVERSİTE

Seyhan’dan “Köpek Parkı

Seyhan Belediyesi, Yeşilyurt Mahallesinde bulunan ve hayvan severlerin yoğunluklu olarak köpeklerini gezdirdiği 9 Nolu Çocuk ve Dinlenme parkının aktif kullanılmayan bir bölümünü “Köpek parkı” yapıyor. Çit ile çevrilecek olan Köpek parkında, evcil köpeklerin tasmasız dolaşabileceği ve sahibiyle oynayabileceği, özel tasarım kum alan oluşturulacak.  “Köpek Parkı”nda, evcil köpekler kontrollü bir şekilde dolaşırken, Çocuk ve Dinlenme parkına gelen aileler köpeklerden rahatsız olmayacak.

 

EVCİL KÖPEKLER KONTROL ALTINDA, AİLELER PARKTA HUZUR İÇİNDE

Yeşilyurt Mahallesindeki Seyhan Belediyesi 9 Nolu Çocuk ve Dinlenme parkında inceleme yapan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, parkın bulunduğu bölgenin hayvan severlerin köpeklerini gezdirme alanı olduğunu anımsattı. Evcil Köpeklerin dolaştırıldığı alanda çocuk ve dinlenme parkının da olduğunu belirten Başkan Akay, hem hayvan severlerin hem de parkı kullanan ailelerin yaşadığı sorunu, parkın aktif kullanılmayan bir bölümüne yapacakları “Köpek Parkı” ile ortadan kaldıracaklarını kaydetti.

 

BAŞKAN AKAY,  MUHTAR VE HALKLA İSTİŞARE ETTİ, KARARINI VERDİ

Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Günay Şahin’in de hazır bulunduğu inceleme ziyaretinde Mahalle halkıyla da istişare eden Başkan Akay, 500 Metre yakında bir park daha olduğunu hatırlattı ve 9 Nolu parkın aktif kullanılmayan bir bölümünü çit ile çevirerek hayvan severlerin kullanımına sunacaklarını belirtti. Hayvan severlerin, köpeklerin dışkılarını temizlemek-toplamak gibi bir görevleri olduğunu da anımsatan Başkan Akay, “Köpek Parkı’nda Köpekler özel tasarlanmış alanda bir çit içinde olacağı için dışkılar bu alanda olacak ve daha kolay toplanabilecek. Böylece Çocuk ve Dinlenme parkında olan çocuk ve vatandaşlarımız bu konuda daha hijyen bir ortam bulabilecek” diye konuştu.

 

“EVDE BESLENEN HAYVANLARIN DA DOĞAL ORTAMA İHTİYACI VAR”

Başkan Akay  "Evde beslediğimiz köpeklerin gezmeye, oynamaya, doğal ortamlarla buluşmaya hakkı var. Normal parklarımızda ve yeşil alanlarımızda serbest bırakılan veya gezdirilen köpekler sebebiyle şikâyetler alıyorduk. Yapacağımız Köpek Parkı ile hem evcil hayvanlarımız rahat bir ortama kavuşacak hem de çocuk parklarında, yeşil alanlarda dinlenen vatandaşlarımızın şikâyetleri sonlanacak.  Köpek Parkı, köpeklere uygun ortam sağlarken, parktan faydalanan yurttaşlarımıza da güvenli ortam sunacak" dedi.

Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Günay Şahin ve Mahalle halkı Başkan Akay’ın yakın ilgisi ve aldığı kararı teknik ekibine yapılması talimatını vermesi nedeniyle teşekkür ettiler.

Başa dön tuşu