SEYHAN

Seyhan, “Kadın çalışmalarına” güç verdi!

Belediye Meclis Üyesi, Belediye birimleri, Kent Konseyi ve Sivil Toplum Kuruluşlarından kadınların iştirak ettiği toplantıda,”Yerel Yönetimler ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” üzerinde duruldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ile ortak çalışmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu aktardı.

BUYRUK “KENTLER KADINLARIN”

Kadın” alanında çalışmalar yürütmenin kendileri için önem taşıdığını ifade eden Buyruk “Beş yıl boyunca toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine Stratejik plan içinde ‘nasıl bir proje yürütebiliriz’ bu çalışmayla görmek istedik.  Çünkü aslında kadın dostu belediyeciliği ve kadın kenti söylemini de bir adım ileri götürmek gerekiyor. Kentler biz kadınların. O nedenle bu sürece en çok kadınların dâhil olması lazım.  Bu nedenle kadınlarımızı tüm etkinliklerimizde görmek istiyoruz. Kadınların bize güç katmalarını istiyoruz” dedi.

İKBAL POLAT’TAN “CİNSİYET EŞİTLİĞİ” SUNUMU

Daha sonra Kadıköy Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri İkbal Polat cinsiyet eşitliği konusunda sunumunu gerçekleştirdi. Kadın dostu Belediyelerde olumlu ve olumsuz örnekler veren Polat, “Toplumsal Cinsiyet Perspektifi ve Ana Akımlaştırma”, Stratejik Planlama, Katılım Süreç ve Mekanizmaları” ve “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Kent Yönetimi” konularında bilgiler aktardı.

 

Başa dön tuşu