ÜNİVERSİTE

Sıcağa ve Mezuniyet Heyecanına Dayanamayıp Bayılan Öğrenci Yakınına İlk Müdahaleyi Rektör Prof. Dr. Kibar Yaptı

Çukurova Üniversitesi’nde bu hafta mezuniyet heyecanı vardı. Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları 2016-2017 eğitim öğretim yılı mezunlarını yapılan törenlerle uğurladı. ÇÜ Açık Hava Amfi’de de dün akşam mezuniyet heyecanı yaşandı. Eğitim Fakültesi’nden mezun olan 800 öğrenci ve aileleri tören alanında hazır bulundu.

 

Öğrenci Velisi Mezuniyet Heyecanına Dayanamayarak Baygınlık Geçirdi.

Törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı. Açık Hava Amfisi’ni dolduran aileler çocuklarının bu mutlu gününe ortak olmak için heyecanla beklerken, açılış konuşmalarının yapıldığı sırada bir öğrenci yakınının bayılması hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu.

 

Rektör Prof. Dr. Kibar Binişini Çıkararak İlk Müdahalede Bulundu.

Fakülte birincisinin konuşması sırasında bayılan kadını gören sahnedeki sunucunun “misafirler arasında doktor ya da sağlık görevlisi var mı?” anonsu üzerine ön sırdaki protokolde oturan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, üzerindeki binişi çıkararak kalabalık arasından koşar adımlarla olayın olduğu yere giderek ilk müdahaleyi yaptı.

Tıp doktoru olan Rektör Prof. Dr. Kibar, mezuniyet heyecanına dayanamayarak baygınlık geçiren (senkop) öğrenci velisine ilk müdahalede bulunduktan sonra 112’yi aradı. Prof. Dr. Kibar’ın öğrenci velisini sağlık görevlilerine devretmesinin ardından mezuniyet töreni kaldığı yerden devam etti.

Adının Ganime Erdoğan olduğu öğrenilen öğrenci yakınının, baygınlık geçirdiği ve Balcalı Hastanesi Acil Servisi’nde tedavi edildikten sonra taburcu olduğu öğrenildi.  

Başa dön tuşu