ÇUKUROVA

“SİZLER BİLİMİN VE AYDINLIĞIN MİMARLARISINIZ”

“ANADOLUNUN HER KÖŞESİNDEKİ ÖĞRETMENLERİMİZE SELAM OLSUN”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, mesajında, öğretmenlik mesleğinin gelecek nesillerin yetişmesindeki önemine vurgu yaparak, “Annesinin kucağından ilk kez ayrılıp, emanet gelen çocuklarımızı şefkatiyle kucaklayıp, hayat denizinde yelken açtıran, karşısına çıkacak çetin yolları, o yolları nasıl yürüyeceğini gösteren,milyonlarca çocuğun gelişmesinde, benliğini bulmasında, yarınlara hazırlanmasında sonsuz emek harcayan siz değerli öğretmenlerimiz; sizler bilimin ve aydınlığın mimarlarısınız. Üzerimizdeki hakkınızı anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın ve fedakarlık gerektiren bir meslektir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözünde belirttiği gibi, öğretmenlerimizin üstlendiği görev, toplumsal ve bireysel anlamda bütün özeni hak etmektedir” dedi.

Anadolu'nun her köşesinde görevlerini layıkıyla yerine getiren, özveri, sabır, emekle çocuklarımızın geleceklerini şekillendiren tüm öğretmenlerin gününü kutlayan Başkan Çetin mesajını şöyle sürdürdü:

"Özgürlük, bağımsızlık, laiklik, cumhuriyet ve demokrasinin önemini kavramış kuşaklar yetiştiren değerli öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için zor şartlarda dahi, ülkemizin her köşesinde, fedakarca çaba göstermiş, vatanımızı çağdaş medeniyet seviyesine çıkarmak için hiçbir özveriden kaçınmamışlardır. Karanlığa meşale olarak çocuklarımızın, gençlerimizin gelişmesinde sonsuz emek harcayan; zor şartlar altında dahi olsa Anadolu’nun her köşesinde özveri, sabır, emekle görevlerini özenle yerine getirmeye çalışan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyorum."

Başa dön tuşu