YAŞAM

Sokakta ‘dans’ var

ADANA – ‘Dünya Dans Günü’, Adana’da adeta ‘karnaval’ havasında kutlandı. Kentin önde gelen dans eğitmenlerinden biri olan Ata Ivak tarafından organize edilen kutlamalar, salona sığmadı sokağa taştı. Dans tutkunları, kentin sokak ve kaldırımlarında kendilerini müziğin ritmine bıraktı; objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansıdı. Ata Ivak, “Uygarlığın ilk belirtilerinden biri olan ve kültürel alışveriş sayesinde evrensel bir anlatım şekline dönüşen dans, bugün hayatımızın vazgeçilmez bir parçası” dedi.

 

DANSIN ATEŞİ ADANA’YI SARDI

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan, ‘Dünya Dans Günü’nde dansın seremonisinde buluştu. Aynı zamanda dansın, yaşama sevincinin de dışa vurumu olan ve sadece dansa adanan bugün, Türkiye’de son 24 yıldan bu yana kutlanıyor. Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanında kutlanan; ‘Dünya Dans Günü’, Adana’da da renkli görüntülere sahne oldu. Kent genelinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle ‘dansın büyülü ateşi’, adeta Adana’yı sardı.

 

ŞIKLIK VE ZERAFET YARIŞI

İşte bu unutulmaz anlardan biri de Adana’nın önde gelen dans eğitmenlerinden biri olan ve My Dance Kurucusu Ata Ivak tarafından, Elfida Gastropub’da düzenlenen gecede yaşandı. Yoğun ilgi gösterilen bu özel gecede; genç kızlar dansları kadar şıklıkları ve güzellikleriyle de öne çıktı. ‘Latin ateşi’nin yandığı etkinlikte çalınan birbirinden hareketli parçalara gençler de danslarıyla eşlik etti. Objektiflere birbirinden renkli görüntülerin yansıdığı geceye katılanlar eğlenceli anlar yaşadı.

 

KALDIRIMDA DANS ETTİLER

Ata Ivak’ın, eşi Burcu Ivak ile yaptığı duygu dolu danslar da geceye damgasını vurdu. Pistin bir an olsun boş kalmadığı etkinlikte çiftler, Latin danslarından seçkiler sundu. Adana’nın yanı sıra Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Gaziantep gibi çevre illerden de katılımın olduğu ‘Dünya Dans Günü’ kutlamalarında coşku, gecenin geç saatlerine kadar sürdü. Yeni dostluk köprülerinin de kurulduğu kutlamalar kentin sokaklarına da yansıdı. Mekana sığmayanlar, sokak ve kaldırımda çılgınlar gibi dans eti.

 

DANS YAŞAMIN BİR PARÇASI

Dansın, yaşamın bir parçası olmaya devam ettiğini görmenin, kaybolmaya başlayan güzellikler içinde insanın duyacağı bir mutluluk olduğunu kaydeden My Dance Kurucusu Ata Ivak, “Uygarlığın ilk belirtilerinden biri olan ve kültürel alışveriş sayesinde evrensel bir anlatım şekline dönüşen dans, bugün hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Sözlerin yetersiz kaldığı, sessizliğin doruk noktasında aşkın ve hatta nefretin gücünü en zarif şekilde ifade edilebilen, ruh ve beden ikilisinin en güzel anlatımı olan dans, sonsuza kadar yaşayacak” dedi.

 

DANS, SEVGİNİN EN DOĞRU ANLATIMIDIR 

Ata Ivak, “Dansın yumuşaklığı, zarafeti ve bu yapısının doğal sonucu olarak, insanla yeşeren bağımsız yapısı, barışın ve sevginin en doğru anlatımı. Dans sanatına gönül veren insanlar olarak, ‘Dünya Dans Günü’ kutlamalarının yalnızca bir günle sınırlı olmayacak kadar derin anlamlar taşıdığı bilinciyle hareket ediyoruz. Bu noktada ‘Dünya Dans Günü’nün, günler ve haftalar boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanıp, gelecek nesillere bırakılacak güzel bir miras olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de her hafta perşembe akşamı Elfida Gastropub’da dans geceleri düzenlemeye devam edeceğiz” yorumunu yaptı.

Başa dön tuşu