SARIÇAM

Son bir yılda toplam 1174 kişi işe kavuşturuldu

Belediye Başkanı Bilal Uludağ, SİMER’in kurulduğu günden itibaren bölgenin en dinamik ve güçlü istihdam merkezi konumunda olduğunu vurgulayarak, amacın Sarıçam’da ikamet eden ve iş arayan vatandaşların donanımlarına göre iş bulmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.  Bilal Uludağ, iş için merkeze başvuranlar için Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Organize sanayi Bölgesi ile işbirliği halinde çalışılarak değişik işletmelerde iş edinme konusunda büyük destek sağladıklarını belirtti.

İlçelerinde yaşayan ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan Ana-Bacı Konukevi’ndeki SİMER’e başvuru yapan vatandaşların Belediye ait araçlarla Organize Sanayi Bölgesindeki eleman arayan fabrikalara götürüldüğünü anlatan Başkan Uludağ,  iş görüşmelerinin ilgililerle sağlandığını kaydetti.

Uludağ, “Sarıçam İstihdam Merkezini kurarak işçi ve işveren tarafını en doğru platformda buluşturmayı kendimize amaç edindik.  Hedeflenen sonuçlara fazlasıyla ulaşıldı ve hatta çok üzerine de çıkıldı. Bunun göstergesi olarak da şu ana kadar başvuruda bulunan 11815 kişiden 3560 kişi işe yerleştirilmiş durumda.  SİMER bundan böylede çalışmalarına aralıksız ve yoğun  bir şekilde edecek.” diye konuştu.

Başa dön tuşu