GENEL

Soroptimistler günlerini proje değerlendirerek kutladı

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu’nun bilgilendirme sunumu yaptığı etkinlikte yeni dönem yapılacak faaliyetlerle ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. 

 

Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Aysel Eyüpoğlu, Latince’de ‘İyilik yapan kız kardeşler’ anlamına gelen soroptimistliğin dünyada yaygınlaştığı her alanda özellikle kadın ve kız çocuklarının umudu olduğunu söyledi. Seyhan Soroptimist Kulübü olarak kuruldukları günden itibaren farklı etkinlikler gerçekleştirdiklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek, “Kurulduğumuz ilk yıl, Çukurova Kalkınma Ajansı desteğiyle ''Mesleğim Umudum'' adlı projemiz kapsamında 52 adet dikiş makinası ithal ettik. Bu kapsamda Yüreğir Belediyesi ile işbirliği yaparak Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’ne bu makinaları yerleştirdik. Burada her yıl yüzlerce kadın ve kız çocuğumuz meslek öğrenerek aile bütçesine katkıda bulunuyor” dedi. 

 

DİLEK DÜKKANI TESCİLLENDİ

Diğer taraftan ‘Dilek Dükkanı’ adlı projeleri kapsamında Çukurova Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını belirterek, “Üniversitemizin bize tahsis ettiği küçük alanda giyilebilir nitelikteki ikinci el kıyafetleri öğrencilerimizin kullanımına tahsis ettik. 'Dilek Dükkanı' ismini de tescil ettirip markamız haline getirdik.

Geçtiğimiz haziran ayında 'Kınalı Eller' kadın kooperatifini desteklemek amacıyla sayın valimizin eşinin de onurlandırdığı bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlikte Kınalı Eller Kadın Kooperatifi, Adana yöresine ait yerel ve geleneksel yemeklerden yapıp sattılar. Diğer taraftan Çukurova Üniversitesi içerisinde hasta çocukların kullanımı için çocuk parkı yapımı çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Bu yılın sonuna kadar bu projemizi de hayata geçirmek istiyoruz” dedi. 

 

BURSTAN KİTAP DAĞITIMINA

Köylere çocuk doktoru, kadın doğum uzmanı, psikologlarla birlikte gittiklerini ve kadınları bilgilendirme faaliyetlerine devam ettiklerini anlatan Eyüpoğlu, “Ayrıca Yalmanlı köyünde kadınlar için bir kitap kulübü kurduk. Adanalı kadın yazarların kitaplarını kadınlarımıza dağıtıp okumalarını sağlıyor, kadın yazarımızla köyde  söyleşiler düzenliyoruz. Her yıl üniversitede eğitim alan başarılı 15 kızımıza burs veriyoruz. Burs verdiklerimizle mezun olduktan sonra da ilgileniyoruz. Onların iş bulmaları konusunda hayata atılmaları konusunda da yardımlarımız oluyoruz. Kulübümüze olan ilgi ve destek arttıkça bu yöndeki projelerimizi artırıyor ve geliştiriyoruz. Kalıcı, sürdürülebilir projelerle toplumun bir kesimine destek olmanın hazzını yaşıyoruz” diye konuştu. 

 

Başa dön tuşu