GENEL

Sosyal Market ve Gıda Bankası’na Destekler Sürüyor

Yüreğir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 'Aç ve Açıkta Kimse Kalmasın' sloganıyla Kiremithane Mahallesi'nde açtığı Sosyal Market ve Gıda Bankası, hayırseverler tarafından büyük ilgili gördü. Geçen hafta AK Parti İl Kadın Kolları tarafından toplanan yardımlar merkeze ulaştırılırken, bu kez de AK Parti İl Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından yönetim kurulu ile teşkilatlardan temin edilen yardım kolileri merkeze teslim edildi.

 

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Sevda Erdede, İl Başkan Yardımcısı Şahin Çetin, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Şerife Yaman Yurdaer, İsrafil Avcu, Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Ahmet Sert merkezi ziyaret etti.

 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, ilkini 2003 yılında Sivas'ın Gemerek ilçesinde hayata geçirdiği sosyal market uygulamasını, daha sonra sırasıyla Balıkesir'in Havran ilçesi ve Çanakkale'nin Biga ilçesinde kurduğunu söyledi.

 

Daha öncekiler gibi Yüreğir’de açtıkları merkezin de büyük ilgili gördüğünü belirten Kaymakam Fatih Genel, “Bu kampanyanın özelliği herkes katılabiliyor. Yani zengin olmak gerekmiyor. İkincisi sürdürülebilir bir kampanyadır.

 

İhtiyaç sahibi insanlarımız onuru incinmeden buradan gelip çocuğunun üzerine deneyerek alabiliyor.

 

Yardım yapan kime yaptığını bilmiyor. Yardım alan da kimden aldığını bilmiyor. Sağ elin verdiğini sol el bilmiyor” dedi. 

 

İl Başkanı Fikret Yeni de yaptıkları hizmetten dolayı Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel’i tebrik ederek “Burada sosyal devlet olmanın güzel bir örneğini görmekteyiz. Çok güzel bir hizmet. Buradan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek sağlanacak. Paylaşmak kadar güzel bir şey yok. Başta Kaymakamımız olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Başa dön tuşu