SEYHAN

Sporcu dostu Başkan

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan Çelikten Spor Kulübü’nde spor yapan gençleri ziyaret edip sohbet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelikten Spor Kulübü Başkanı Mazlum Doğan Çelikten, kitap okumanın ve sporun önemine vurgu yaptı. Çelikten, “1 ay önce başkanımıza üniversite öğrencisi arkadaşlarla ziyarete gittik kendisinden destek istedik. Biz daha önce birçok siyasinin kapısını çaldık bize döneceklerini söylediler ama ne yazı ki sırtlarını döndüler. Zeydan başkanımızda bize döneceğini, hatta kendisinin bizzat bizleri ziyaret edeceğini belirtti. Bu gün kendisini aramızda görmekten mutlu oluyoruz. Bu ülkede kitap okuma ve spor yapma oranı yüzde 5. 193 birleşmiş milletler ülkesi arasında cinsiyet eşitliğinde 130.sıradayız 5 kadından 3’ü şiddet görüyor. 2015’te eşinin işlediği cinayetten 400 kadın yaşamını yitirdi. Bunun temel nedenlerine baktığımız zaman spor yapan ve kitap okuyan yerlerde bu oranın düştüğünü görürüz” ifadelerine yer verdi.

Her zaman gençlere farklı bir sempati ile yaklaştığını belirten Başkan Zeydan Karalar, bunun temel nedenin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten kaynaklı olduğunu söyledi. Başkan Karalar, “Benim gençlere farklı bir bakışım var, Farklı bir sempatim farklı bir güvencim var. Bu Mustafa Kemal Atatürk’ün bakışından n kaynaklanıyor. Bu ülke kolay kurtarılmadı.  Bu ülke kolay bu hale gelmedi. O dönemde yapılanları hafife alanlar var. Ama dünya Mustafa Kemal Atatürk’ün o dönem yaptığını övüyor. Fidel Castro şu lafı kullanıyor; ‘Biz devrimcilikte Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek aldık’ diyor. Bu ülke, dünyada emsali olmayan bir kurtuluş kazandı, laik demokratik cumhuriyet kuruldu. Cumhuriyeti var eden birçok tesis kuruldu. Bu sistemi de siz gençlere emanet etti. Çünkü gençlere güvendi inandı. Bende geldiğim için çok mutluyum hem geleceğim hem de destek vereceğiz” şeklinde konuş.

Konuşmaların ardından veliler ve öğrenciler Başkan Zeydan Karalar’a teşekkür etti. Daha sonra spor salonunu gezip eksikleri hakkında bili aldı ve gereğinin yapılması talimatında bulundu.

Başa dön tuşu