SPOR

Sporcu sağlığı herşeyden önemlidir

Dünya genelinde etkili olan ve yaklaşık 400 bin kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Covid-19 salgınıyla mücadele tüm hızıyla sürüyor. İletişim Başkanlığı ile İçişleri ve Sağlık Bakanlığı’nın genelgeleri kapsamında 1 Haziran 2020’den itibaren faaliyetlerine başlayan spor tesislerinde hijyen başta olmak üzere sosyal mesafe ve temas  gözetme şartı getirildi.

ATLETİK CONAN YENİ NORMALE UYUM SAĞLADI

Salgın başladıktan sonra çalışmalarını durduran Atletik Conan Vücut Geliştirme ve Fitness Spor Kulübü Başkanı Nihat Söyler;  açılış öncesi dezenfekte çalışması yaptıklarını, bilim kurulunun tavsiye ettiği kurallara uygun düzenlemeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ifade eden Nihat Söyler, yeni normale uyum sağladıklarını, bu doğrultuda gereken hassasiyeti gösterdiklerini, sporcu sağlığına önem verdiklerini söyleyerek,, “300 metrekarelik salonumuzda 10 metrekareye 1 sporcu olacak şekilde düzenleme yaptık. Girişte sporculara siperlikli maske verip, ellerine dezenfekte solüsyonu sıkıyoruz. Salonun hijyeni başta olmak üzere aletlerin bakım ve onarımı, temizliği yapıldıktan sonra, her sporcunun çalışması sonrası aletler yeniden dezenfekte edilmektedir” dedi.

Salgınla mücadelenin topyekün kurallara uyulmasıyla başarılacağına dikkat çeken Uluslararası Hakem Nihat Söyler; “İnsan sağlığı herşeyden önemlidir. Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini çok önemsiyoruz. Harfiyen uymak için de büyük çaba sarfediyoruz. Aynı duyarlılığı diğer spor salonları işletmecilerinin de göstermesini bekliyoruz” diye konuştu. 

 

Başa dön tuşu