BÜYÜKŞEHİR

Sportmen vatandaşlar ASKİ Spor Salonu’nu yakından tanıdı

Sosyal, çevreci, kapsamlı ve çağdaş bir spor tesisi olarak öne 2 bin 500 seyirci kapasiteli ASKİ Spor Salonu’nun bahçesindeki kahvaltı etkinliğinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu sportif hizmetler hakkında bilgilendirildi. 

Yurt Mahallesi PTT Caddesi’ndeki 6 dönüm alanda 10 bin metrekare kapalı alan sahip olacak şekilde inşa edilen ASKİ Atatürk Spor Salonu’ndaki kahvaltı etkinliğine Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Rahmi Pekar, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Halil Hızlısoy ile bölgedeki parklarda ve yeşil alanlarda sağlık için spor yapan yüzlerce vatandaş katıldı.

Başkan Hüseyin Sözlü’nün 4 yıllık hizmet maratonunda gerçekleştirdiği sportif hizmetler ve kente kazandırdığı tesisler hakkında bilgiler verildi. Futboldan güreşe, judodan atletizme, yüzmeden basketbola her branşta sporu destekleyen Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılından bu yana 97 bin çocuk ve gence 6 branşta spor eğitimi verdiği ve 8 yeni spor tesisini kente kazandırdığı belirtildi. 
 

“HER YÖNÜYLE ÖRNEK BİR SPOR SALONU”
Davetlilere hitap eden Genel Sekreter Yardımcısı Rahmi Pekar ise çalışma yoğunluğu nedeniyle programa katılamayan Başkan Hüseyin Sözlü’nün selamlarını iletip, ASKİ Spor Salonu hakkında bilgiler verdi. Rahmi Pekar, uluslararası standartlara uygun olarak inşa edilen ASKİ Spor Salonu’nun özellikleri nedeniyle ödül almaya aday olduğunu vurgulayıp, tasarımında güneş ışığının en verimli şekilde değerlendirilmesi esas alınan projede, fotovoltaik güneş pilleri kullanıldığını, tesise kendi enerjisini üretme altyapısı kazandırıldığını ifade etti.

Rahmi Pekar, “Salonumuzun iç mekanında tribünler, soyunma odaları, basın çalışma odaları, fitness salonu, spor odası, masaj odaları, kulüp yönetim ofisleri, personel alanları, kafeteryalar ve mağazalar yer alıyor. Engelli vatanşdalarımızın tribünlere sorunsuz ulaşımı için engelli asansörleri,  rampalar, özel seyir noktaları ve engelli tuvaletleri bulunuyor. Her yönüyle örnek bir tesis olan ASKİ Atatürk Spor Salonu, tüm Adanalılara hizmet verecek” diye konuştu. 
 

Başa dön tuşu