SEYHAN

Standart dışı tabelalar zabıtanın takibinde

Seyhan Belediyesi zabıta ekipleri, sorumluluk sahasındaki iş yerlerinde çoğunluğu Suriyelilere ait olan, standartlara uymayan ve görüntü kirliliği oluşturduğu belirtilen Arapça tabela, poster ve afişleri söktü. Seyhan’da yoğunluklu olarak Suriyeli göçmenlerin yaşadığı mahallelerde denetimler yapan zabıta ekipleri, daha önce uyarılan işyerlerindeki standartlar gereği yüzde 75'i Türkçe olmayan tabela, poster ve afişleri kaldırdı. 

SEYHAN ZABITA GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ İLE DE MÜCADELE EDİYOR

Tabelaların, Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) belirlediği standartlar ve ilgili yönetmelikler gereği yüzde 75'i Türkçe olması zorunluluğu getirilmişti. Bu standarda uymayan işyerleri uyarılmış, tabelaların standarda uygun hale getirilmesi istenmişti.  Uyarılara rağmen gelişigüzel tasarlanmış, yabancı kelimelerin kullanıldığı, imla hatalarının olduğu standartlara uymayan tabelalar Zabıta tarafından söktürüldü.

TABELALAR SÖKÜLDÜ, KALDIRIMLAR BOŞALTILDI

Mirzaçelebi Mahallesi’ndeki sokaklarda yapılan çalışmalar sonunda Arapça tabelalar kaldırıldı, Kaldırımlar boşaltıldı. Sökülen afiş ve tabelalar zabıta ekipleri tarafından imha edilmek üzere götürüldü. Çalışmaları yerinde takip eden Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürü ise Seyhan’da görüntü kirliğinin önlenmesi için standart dışı tabela, led ışık ve poster denetimlerin periyodik olarak sürdürüleceğini belirtti. 

 
 
 
 

Başa dön tuşu