GENEL

Tamer Dağlı’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Adana Milletvekili Tamer Dağlı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında şu görüşlerine yer verdi. “İstikbalimiz için millet olarak kenetlenip, tarihe altın harflerle kazıdığımız Kurtuluş Savaşımızdan sonra kurulan Cumhuriyetimizin 94. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Tüm zorluklara göğüs gererek Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde adeta küllerinden doğan bu Aziz Millet, Cumhuriyetin kurulduğu ilk günkü aşk ve birliktelik ile ‘muasır medeniyetler seviyesine’ yükselme yolunda mücadelesini sürdürmektedir.

 

Zenginlik olarak kabul ettiğimiz farklılıkları olan milletimiz, paylaştığı ortak geçmişi dolayısıyla acıyı da sevinci de birlikte yaşamaktadır. Ecdadımızın türlü fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyetimiz de milletimizin her bir ferdi için kıvanç kaynağıdır. 94 yaşındaki Cumhuriyetimiz ve 2200 yıllık devlet geleneğimiz, 2023 hedeflerimize ulaşma noktasında bizleri gayretlendirmektedir. Bu kahraman ecdadın evlatları, en önemli kazancımız olan Cumhuriyetimize sahip çıkacak ve yücelmesi için azami gayreti sarf edecektir. 100. Yılımızda her anlamda daha güçlü bir Türkiye’ye ulaşacağımıza inancımız tamdır.

 

İsimleri değişse de amaçları ortak olan terör örgütleri ve onları maşa olarak kullanan güçler, milletimizin refah ve yükselişlerini hedef almaktadırlar.  Ancak tarihi boyunca sıkıntılı dönemlerini birlik-beraberlik ruhuyla aşan bu büyük millet, bugün de huzuruna kasteden saldırıları bertaraf edecektir.

 

Bu duygularla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."

 

Başa dön tuşu