SANAT

TANGO RİTMİ

Bu haftaki konserde Tolga SALMAN (bandoneon) ve Kaan KORAD (gitar), ilk yarıda solist olarak yer alacaklar ve A.PIAZZOLLA’ nın “İkili Konçerto” eserini Adana’da ilk kez seslendirecekler.

 

Programın ikinci yarısında koro şefi Burak Onur ERDEM’in yönetiminde, Ankara Devlet Çoksesli Korosu eşliğinde ÇDSO, Adana’da ilk defa seslendirilecek olan L.BACALOV’un Missa Tango (Tango Ayini) adlı eseri ve ikinci yarının solistleri Gamze ÇAVDAR (soprano) ve Buğra AYDINOĞLU (tenor)  R.DYENS ‘in OMAGGIO A PIAZZOLLA adlı eseri yine Adana’da ilk seslendirilişini sanat severlerin beğenisine sunacaklar.

 

ÇDSO:

    Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası 1988 yılında kurulmuştur.17 kişilik küçük bir kadroyla çalışmalarına başlayan ÇDSO,Adana’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 5 ocak 1992 tarihinde ilk konserini vermiştir. Daha sonra sanatçı sayısı 46 kişiye ulaşan orkestra, Çukurova Filarmoni derneğinin katkıları ile konserlerini gerçekleştirmektedir. Bugün dışardan ek takviyeler ile 70 ‘e ulaşan sanatçısıyla topluma klasik müzik sevgisi aşılayan ÇDSO, enerjisini salonların dışına taşıyarak, köylerde,  cezaevlerinde, hatta göçebe çadırlarında klasik müzik konserleri vermektedir. ÇDSO uluslararası turnelerde de Türkiye’yi dünyada başarıyla temsil etmektedir.

    

 

Başa dön tuşu