SİYASET

‘Taşeron işçilik başkanlık rejimiyle son bulmayacak’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 16 Nisanda gerçekleştirilecek referandumda oylanacak anayasa değişikliği teklifinin asıl amacının Cumhuriyeti yıkıp yerine tek adamlık rejimi olan başkanlığı getirmek olduğunu söyledi. Anayasa değişikliği teklifinde terörü, işsizliği, taşeron işçiliği bitirecek, emekli maaşlarının ve asgari ücretin artmasını sağlayacak bir madde bulunmadığının altını çizen Barut, “Cumhuriyeti korumak için bir HAYIR yeter” dedi.

 

BARUT, SARIÇAM’I DA ADIM ADIM GEZİYOR

Referandum çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Adana İl Başkanı Barut, Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven, İl Başkan Yardımcısı Nejat Altınok, Kurultay Delegesi Murat Öztanrıöver ve parti emekçileriyle birlikte Sarıçam ilçesinin Suluca, İstiklal, Cumhuriyet mahalleleri ile Kılıçlı ve Kızılkaş köylerinde yurttaşlarla bir araya geldi.

 

“TEK ADAM İSTEDİĞİ HER ŞEYİ YAPABİLECEK”

16 Nisanda rejim değişikliğinin oylanacağını ifade eden Barut, anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde demokratik Cumhuriyetin ve parlamenter rejimin ortadan kalkacağını, kuvvetler ayrılığının son bulacağını, ülkenin yönetiminin tek kişiye teslim edileceğini ve o kişinin çıkaracağı kararnamelerle istediği her şeyi yapabileceğini söyledi.

 

“HAİN DARBECİLERİN TEK ADAMI İKNA ETMESİ YA DA KANDIRMASI YETERLİ OLACAK”

Tüm yetkilerin tek kişiden toplanmasının ülkenin geleceği açısından çok sakıncalı bir durum olduğuna işaret eden Barut, “Başkanlık rejiminde darbe planları yapan hainlerin sadece başkanı ikna etmesi ya da kandırması ülkeyi ele geçirmeleri için yeterli olacak. Çünkü, başkan ülkenin yönetiminde söz sahibi olan, tüm yetkileri elinde bulunduran tek kişi olacak” diye konuştu.

 

“CUMHURİYETİ KORUMAK İÇİN BİR ‘HAYIR’ YETER”

Cumhuriyeti yıkıp yerine getirilmek istenen Başkanlık rejiminde toplumun gerçek sorunlarının da çözülmeyeceğini kaydeden Barut, “16 Nisanda oylanacak anayasa değişikliği teklifinde terörü, işsizliği, taşeron işçiliği bitirecek, emekli maaşlarını, asgari ücreti artıracak bir düzenleme de yok. Çünkü anayasa değişikliği teklifinin tek amacı var o da Cumhuriyeti yıkıp yerine tek adamlık rejimini getirmek. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurup gelecek nesillere emanet ettiği Cumhuriyeti korumak ve emaneti çocuklarımıza devretmek için bir HAYIR yeterli” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu