SİYASET

TAŞERONUN KADRO ÇİLESİ MECLİSTE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, taşeron işçilerin söz verildiği halde kadroya alınmamasını meclise taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sunan Tümer, hükümetin verdiği sözleri yerine getirmemesini de eleştirdi.

 

“SÖZLERİNİZİ YERİNE GETİRİN”
Soru önergesinde, ülkemizde öteden beri taşeron işçilerin seçim vaatleri kapsamında kadroya alınacağına yönelik çeşitli sözler verildiğini hatırlatan Tümer, “Sendikal hak ve özgürlüklerin yanı sıra toplu sözleşme ve sosyal haklardan mahrum olarak asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan 1 milyona yakın taşeron işçiye verilen sözlerin yerine getirilmemesi işçilerin büyük tepkisini çekmektedir” dedi.

 

SORULAR
 

Tümer, Başbakan Binali Yıldırım tarafından şu sorulara yanıt verilmesini istedi:
“- İktidar partisinin görevde bulunduğu 15 yıllık süre zarfında taşeron işçilere her seçim döneminde verilen sözler neden yerine getirilmemektedir?

 

– Türkiye’de iller bazında kaç taşeron işçi mevcuttur? Türkiye genelinde toplam taşeron işçi sayısı kaçtır?
 

– Açlık ve yoksulluk sınırı göz önüne alındığında taşeron işçilerin maaşları geçimlerini sağlamaları için yeterli midir?
 

– Taşeron işçilerin sorgusuz-sualsiz, hiçbir hak iddia edemeden işten atılmalarının önüne geçmeyi düşünüyor musunuz?
 

– Taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik herhangi bir çalışmanız mevcut mudur?”

Başa dön tuşu