SİYASET

“TCDD, yoksul vatandaşları düşünmek zorundadır”

Mersin-İskenderun tren seferleri hattının 10 Aralık’tan itibaren iptal edileceğine yönelik duyumlar üzerine harekete geçen CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, yanlışlığın önüne geçti. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan ve sendika üyelerini ziyaret eden Tümer, Adana’dan Ankara’yı arayarak Plan-Bütçe Komisyonu’nda görevli milletvekili arkadaşı Musa Çam aracılığıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a soru yöneltti.  Taşımaların devam ettiğini ifade eden Bakan Arslan, “Herhangi bir durma söz konusu değil” yanıtını verdi.

 

CHP’li Tümer, konuyla ilgili TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Veysi Kurt’la da görüştü. Tümer’le telefon görüşmesi esnasında bürokratları çağıran ve Tümer’e bilgi veren Veysi Kurt, “Yanlışlık varsa düzeltilecek. Bu hat bizim için çok önemli. Kesinlikle Mersin-İskenderun tren seferleri hattı iptal edilmeyecek” dedi.
 

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, hız kesmeden sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeyi sürdürüyor.
 

Tümer, bu kapsamda Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan ve sendika üyeleriyle görüştü. Sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin demokrasinin temel taşlarını oluşturduğunu vurgulayan Tümer, gerek Adana’da gerekse meclis çatısı altında çalışanların sorunlarına çözüm bulmanın yollarını aradıklarını ifade etti.

 

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARA DİKKAT ÇEKTİ
İşçilerden gelen talep ve önerileri de dinleyen Tümer, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) işçilerin çalışma koşullarını ve dar gelirli vatandaşları düşünerek hareket etmesinin önemine işaret etti.
Uğur Mumcu Meydanı Tren Garı’ndaki nostaljik lokomotif önünde işçilerle hatıra fotoğrafı da çektiren Tümer, TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin 10 Aralık'tan itibaren İskenderun-Mersin tren hattını finanse edilecek hatlar listesinden çıkaracak olmasının yanlışlığını vurguladı. 10 Aralık 2017’den sonra Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve İskenderunlu vatandaşların bu hizmetten mahrum kalacağına dikkat çeken Tümer, “Onlarca ilçe, yüzlerce köy halkı tren hizmetinden faydalanamayacak. TCDD, bu konuyu acilen gündemine almalı ve tren hizmetlerini sürdürmelidir. Yoksul vatandaşların sorununa yenisini eklememelidir” diye konuştu.

 

TÜMER’DEN TELEFON TRAFİĞİ VE ÇÖZÜM
Tümer, tren seferlerinin kaldırılacağına ilişkin duyumlar üzerine Adana’dan Ankara’yı arayarak Plan-Bütçe Komisyonu’nda görevli milletvekili arkadaşı Musa Çam aracılığıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a soru yöneltti.  Taşımaların devam ettiğini ifade eden Bakan Arslan, “Herhangi bir durma söz konusu değil” yanıtını verdi.
Tümer, konuyla ilgili TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Veysi Kurt’la da görüştü. Tümer’le telefon görüşmesi esnasında bürokratları çağıran ve Tümer’e bilgi veren Veysi Kurt, “Yanlışlık varsa düzeltilecek. Bu hat bizim için çok önemli. Kesinlikle Mersin-İskenderun tren seferleri hattı iptal edilmeyecek” dedi.

 

ÖZKAN, TEŞEKKÜR ETTİ
Ziyareti ve duyarlılığı için Tümer’e teşekkür eden Özkan ise “Biz de halkımızın kamu hizmeti olarak tren seferlerinden her yerde faydalanmasını savunuyoruz. Bunun da mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Aynı zamanda kendi çalışanlarımızın ve üyelerimizin işlerinin ellerinden alınmasına karşı mücadele edeceğiz. Halkımıza daha iyi hizmet üretmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Başa dön tuşu