SEYHAN

Tellidere SEYMER Sergisi Açıldı

11 farklı noktada 62 farklı branşta eğitim veren ve kısa adı SEYMER olan Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezlerinden, Tellidere SEYMER kurum sergisi açıldı.

 

SEYMER’de eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği serginin açılışını Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptı.

 

KARALAR’DAN SEYMER SATIŞ MAĞAZASI MÜJDESİ

SEYMER’de eğitim gören ve yaptığı ürünleri satmak isteyen kadınlar için 2 adet SEYMER satış yeri açacaklarını müjdeleyen Başkan Zeydan Karalar, açılacak yerlerin bir tanesinin inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

 

Başkan Zeydan Karalar, “Sizlerle birlikte olmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Kadınlarımıza önem veriyoruz. Kadınlarımızı evlerinden çıkartmak, meslek sahibi yapmak, yaptıklarını satıp ailelerine az miktarda da olsa katkı yapmalarını sağlamak bizi çok mutlu ediyor.

 

Her etkinlikte kadınlarımıza stand veriyoruz. Sizlerin ürettiği malları satmak için 2 tane yer yapacağım. Zaten böyle bir sözümüzde vardı biri bitmek üzere” ifadelerini kullandı.

 

KARALAR’DAN HAYIR DİLEĞİ

Serginin açılış kurdelesini kesen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, daha sonra kursiyerlerin yaptığı sergi açılış pastasını keserek serginin hayır getirmesini diledi.

 

Başkan Karalar, “Arkadaşlar serginiz hayırlı olsun. Hayırlı olsun derken yanlış anlamayın. Hayır, oyu verin demiyorum ama verirseniz de memnun olurum” şeklinde konuşurken SEYMER’lerin amaçları ile ilgili bilgi verdi.

 

Karalar,” Bizim aslında amacımız kadınlarımızın parasını kazanan, ayakları üzerinde duran bireyler olmasını sağlamak. Buradaki amaç her ne kadar ev ekonomisine katkı olarak gözükse de aslında ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.

Bir ülkede ne kadar çok üretim olursa o kadar çok müreffeh olur. Bunlarda bir nevi üretimdir. Yapılan her üretim ülke ekonomisine katkıdır” dedi.

 

Konuşmaların ardından Başkan Zeydan Karalar sergiyi gezip ürünleri tek tek inceledi.

 

Başa dön tuşu