VALİLİK

TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ GÜZERGÂHLARI

SARIÇAM İLÇESİ

a) TOPLANTI ALANI VE TANIMI:

Kani Karaca Bulvarı ile Adnan Kahveci Bulvarının kesiştiği kavşak 

b) YÜRÜYÜŞ YOL GÜZERGAHI:

Orhangazi Mah. 3299 Sokak ile Barış Caddesinin kesiştiği alanda toplanılıp, Kani Karaca Bulvarından Adnan Kahveci Bulvarı doğrultusunda 800m2' lik güzergah.
 
c)  DAĞILMA YOL GÜZERGÂHI:
        

Yürüyüş güzergahı ve toplantı alanı çevresinde bulunan sokak ve caddeler.

d) PANKART VE AFİŞ ASILABİLECEK YERLER: 
 

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşünün yapılmasına izin veren Valilik Makamının onay tarihinden itibaren Toplantı ve Gösteri Yürüyüşünün bitiş saatine kadar; 

Kozan yolu üzerinde bulunan otoban Adana (Doğu) girişi İncirlik Mahallesi Ceyhan Yolu üzeri, Kürkçüler Mahallesi Ceyhan Yolu üzeri, Kargakekeç Toki yanı, Kozan Yolu üzeri Mustafalar Mahallesi, Kozan Yolu üzeri Başören Mahallesi Kavşağı, Kozan Yolu üzeri Yağızlar Mahallesi yol ayrımı, Çatalan yolu üzeri Hekimköy Kavşağı, Buruk Mahallesi girişi ve Kozan yolu üzeri Kılıçlı Toki yol ayrımında bulunan billboard ve panolara;
 

Trafik ve şahıs güvenliği açısından tehlike oluşturmayacak şekilde Kabahatler Kanununda yer alan hükümler çerçevesinde pankart ve afişler asılabilecektir.         

2-GENEL ESASLAR 

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre yukarıda tespit edilen afiş ve pankart asılabilecek yerler dışında, diğer cadde ve sokaklara afiş ve pankart asılabilmesi için, Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.05.2005 tarih ve 232 sayılı kararı ile kabul edilen İlan, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliğine göre, Sarıçam Belediye Başkanlığına  ait bilboard ve panolara afiş ve pankart asılabilmesi için, yetkili işletmeci-firmalara müracaat edilecektir.
Yukarıda tespit edilen güzergâhlar ve alanlar dışında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü düzenleyenler ile afiş ve pankart asanlar hakkında 2911 Sayılı Kanunun ilgili hükümleri; Valilik Makamı tarafından konu ile ilgili yapılmış düzenleme ve alınmış kararlara aykırı hareket edenler hakkında ise Kabahatler Kanununun İdari yaptırım kararı verme yetkisi başlığı altında düzenlenen 22. maddesinde sayılan;
        
1) Kabahat, dolayısıyla idari yaptırım kararı vermeye ilgili Kanunda açıkça gösterilen idari kurul, Makam veya kamu görevlileri yetkilidir.

2) Kanunda açık hüküm bulunmayan hallerde ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşunun en üst amiri bu konuda yetkilidir.

3) İdarî Kurul,  Makam veya kamu görevlileri,  ancak ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşunun görev alanına giren yerlerde işlenen kabahatler dolayısıyla İdarî yaptırım kararı vermeye yetkilidir hükmü ile; 42. maddenin 1. Fıkrasında “ Meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere  ait alanlara bez, kâğıt ve  benzeri  afiş ve ilan  asan  kişiye, Yüz T ürk  Lirasından  Üç  Bin  Türk Lirasına   kadar   idari   para  cezası  verilir.  Aynı  içerikteki  afiş  ve  ilânlar, tek fiil sayılır.” hükümlerine göre,  İdari para cezası ile tecziye edileceklerdir.
 

Anayasal bir hak olan düşünce hürriyetinin korunması, toplumda demokratik yöntemlerle kullanımının ve gelişiminin sağlanması, sivil toplumun teşviki ve gelişimi açısından önem arz etmektedir.
 

Bu hak ve  özgürlüklerin,  vatandaşlarımız  tarafından kullanımında   yukarıda   belirtilen esaslara uyulması gerekmektedir.
 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Başa dön tuşu