GENEL

KAYSERİ’DEN DE ACI HABER GELDİ

KAYSERİ’DEN DE ACI HABER GELDİ

Sabah saatlerinde Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan halk otobüsüne yapılan bombalı araç saldırısında, 13 asker şehit olurken, 55 kişi de yaralandı.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, terör saldırısına sert tepki gösterdiği yazılı açıklamasında Türkiye’nin özellikle son 1,5 yılda terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke haline geldiğine işaret etti.

 

“TERÖRE TESLİM OLMAYACAĞIZ”

Terör örgütlerinin Türkiye’nin birliğin ve bütünlüğünü hedef aldığının altını çizen Barut, “Terör örgütleri hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak. 93 yıl önce atalarımızın bin bir emekle kurduğu Cumhuriyetimiz, tarihi boyunca teröre ve terör örgütlerine boyun eğmedi, bundan sonra da eğmeyecek. Teröre hiçbir zaman teslim olmayacağız” diye konuştu.

 

“TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR”

Beşiktaş’ta yitirilen canların acısı tazeliğini korurken, Kayseri’deki terör saldırısının yüreklerdeki acıyı katladığını vurgulayan Barut, terörü, terör örgütlerini, terörü besleyen ve destekleyen herkesi lanetledi.  Terörü, “insanlık suçu” olarak tanımlayan Barut, terörle hiçbir şeyin elde edilemeyeceğini kaydetti. Terörün acıdan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyeceğinin altını çizen Barut, terörün kökünün kazınması için iktidarın, diğer siyasi partilerin de desteğini alması ve TBMM’yi terör gündemiyle toplaması gerektiğini bir kez daha yineledi.

 

“DAHA NE KADAR ÖLECEĞİZ?”

Barut, “Bedeller ödenerek düşmanlardan temizlenen ve bin bir emekle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bunları hak etmiyor.  İçimiz acıyarak soruyoruz: Daha ne kadar öleceğiz? Yeter artık ölmek istemiyoruz. Bir tek çocuğun, bir tek annenin, bir tek babanın, bir tek eşin dahi terör nedeniyle gözyaşı dökmesini istemiyoruz. Bitsin artık bu ölümler” şeklinde konuştu.

Alçak saldırıda şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve ulusa başsağlığı dileyen Barut, “Yaralı asker ve sivillerimize de acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Başa dön tuşu