GENEL

TÜM KAHRAMANLARIMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ

Mesajında, günün anlam ve önemine değindi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlattığı Kurtuluş Savaşına genci yaşlısı, kadını erkeği ile ortak olan güzel Adana'mızın yaşadığı büyük onuru en derinde htiklerini  vurguladı.

5 Mart 1923 tarihinde Adana ziyaretinde Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün,  "Acı günlere ait olmakla beraber, bu memlekete ait kıymetli bir hatırayı yad etmek isterim. Efendiler! Bende bu vekaiyiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da vücud bulmuştur." diyerek kurtuluş mücadelesi sırasında kendisine ilham kaynağı olduğunu anımsattı.

 

Baro Başkanı Av . Veli Küçük sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün sahip olduğumuz Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kıymetini bilmeliyiz. Elde ettiğimiz tüm kazanımları daha çağdaş ve müreffeh, insan hak ve özgürlüklerinin tam anlamıyla yaşama geçtiği Türkiye için harcamalıyız. Adana Barosu olarak, Atatürk'ümüzün aydınlık yolundan hiçbir zaman şaşmadık, şaşmayacağız.

Ulusal Kurtuluş Savaşını, cumhuriyeti, kazanımlarını ve devrimlerini yok sayanlara, unutturmak isteyenlere karşı Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, akla ve bilimselliğe, cumhuriyetin kazanımlarına daha da sahip çıkmalıyız. 5 Ocak Zafer'imiz kutlu olsun"

Açıklamasında, "Adana'mızın, tarımda, sanayide, ekonomide, kültür ve sanatta, sporda ve istihdamda başarı çıtasını daha yukarılara çıkartmak, katkı, teşvik ve destekler ile kalkınmasına her kesimin destek olmasının kaçınılmaz hal aldığını, tabir yerindeyse kurtuluş mücadelesinin bu anlamda daha çetin olduğunu" ifade etti.

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun düşünce ve eylem arkadaşları başta olmak üzere güzel Adana'mızın Kurtuluş mücadelesine öncülük yapan; Tekelioğlu Sinanları, Kara Afatları, Selahaddin Adilleri, Manisalı Alileri, Osman Çamurdanları, İbo Osmanları, Emin Ağaları, Kılavuz Haticeleri, Kara Fatmaları (Adile Onbaşı), Tayyar Rahimeleri, Şehid Duranları, Saim beyleri ve nice isimsiz kahramanlarımızı, gazilerimizi, aziz şehitlerimizi de saygıyla ve rahmetle andı. 

Başa dön tuşu