ÜNİVERSİTE

Tunus Üniversitelerinden Gelen Öğrenciler Çukurova Üniversitesine Hayran Kaldı.

Geçtiğimiz yıl ikincisi düzenlenen Tunus Yaz Okulu programının, Sousse, Sfax ve Carthage Üniversitelerine yapılan ziyaretler neticesinde bu yıl Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin koordinatörlüğünde tematik olarak düzenlenmesine karar verildi. ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan başkanlığında bir heyet, Sousse ve Carthage Üniversitelerini Nisan ayında ederek, Ziraat Fakültesi Tunus Yaz Okulu Programını hayata geçirdi. Ziraat, su ürünleri ve biyoteknoloji alanlarında düzenlenen programa Tunus’un 6 farklı üniversitesinden 12 öğrenci katıldı. 

 

Teorik ve Pratik Eğitim Faaliyetleriyle Yaz Okulu Programı Düzenlendi.

ÇÜ Ziraat Fakültesi Temalı Yaz Okulu duyurusu ve başvuru işlemleri Tunus Yüksek Öğrenim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Genel Direktörlüğü ve YÖK ile yapılan ortak çalışmayla yürütüldü. Başvuru sonucunda Gafsa, Gabes, Tunis El-Manar, Sfax, Carthage ve Jendouba üniversitelerinden 12 öğrenci seçildi. Katılımcı öğrenciler Çukurova Üniversitesi’ndeki programlarının ilk günü Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan tanışma toplantısında Prof. Dr. Şeref Erdoğan tarafından kabul edildi. Ziraat Fakültesi’nde yapılan oryantasyon toplantısına katılan Tunuslu misafirlere, Türkiye, Adana, Çukurova Üniversitesi, kampüste yaşam ve program içeriği hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

Tunuslu Öğrenciler Çukurova Üniversitesi’nin Araştırma Altyapısını Tanıma İmkânı Buldu.

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, Ziraat Fakültesi Dekanlığı, Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığı ve Dış İlişkiler Birimi koordinasyonu ile düzenlenen iki haftalık program süresince öğrencilere, Ziraat Fakültesi’ne bağlı 10 bölümde teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Ayrıca öğrencilere yönelik özel ve devlet çiftliklerine, Fakülteye bağlı Araştırma ve Uygulama Çiftliğine, Su Ürünleri Fakültesi Araştırma İstasyonlarına saha gezileri düzenlendi. Tunuslu öğrenciler ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Merkezi Araştırma Laboratuvarına  (ÇÜMERLAB) düzenlenen ziyaretlerle Çukurova Üniversitesi’nin araştırma altyapısını tanıma imkânı buldu.

 

Adana ve Çukurova Üniversitesine Hayran Kaldılar.

Eğitim programlarının yanında sosyal ve kültürel anlamda Çukurova Bölgesi ve Adana’yı tanıtmak amacıyla düzenlenen geziler ve faaliyetler sayesinde Tunuslu Öğrenciler kampüs hayatı, Adana’da yaşam ve Türkiye’de öğrenci olmak gibi konularda deneyim kazandı. Öğrencilere Çukurova Bölgesinin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtmak üzere Adana şehir turu ve Karataş turları düzenlendi.

 

Tunuslu Öğrenciler Sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan’dan aldı.

Program sonunda kapanış yemeği Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili ve Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ufuk Gültekin, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Prof.Dr. Hüseyin Erten ve Prof. Dr. Saliha Kırıcı ile Dış İlişkiler Birimi Genel Koordinatörü Müge Ergin, Erasmus+ Kurum Koordinatörü Semra Sadık Krupka ve Uluslararasılaşma Kurum Koordinatörü Seher Özer Ütük’ün katılımlarıyla Çukurova Üniversitesi Kayıkhane tesislerinde gerçekleştirildi. Düzenlenen kapanış yemeğinde Tunuslu Öğrencilere yaz okulu katılım sertifikalarını Prof. Dr. Şeref Erdoğan verdi. Yaz Okulu Programı kapsamında sosyal aktivitelerde Tunuslu öğrencilerle bir araya gelen ve yaz stajları için Çukurova Üniversitesi’nde bulunan Erasmus+ öğrencilerinin de katıldığı yemek, anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.

 

Başa dön tuşu