GENEL

TÜRK DÜNYASI BASINI TÜRKİSTAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Türk Dünyası Gazeteciler Platformu Üyeleri olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu(TGF), Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu(TDGF), Anadolu Spor Gazetecileri Derneği(ASGD), Avrasya Gazete Radyo Televizyon Yayıncıları Derneği(AGRT) ve Anadolu’daki TGF ve Basın Vakfı üyesi tüm meslek kuruluşlarının destek verdiği, “Türk Dünyası 3.Gazeteciler Şurası”, Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını taşıyan Kazakistan’ın Türkistan şehrinde gerçekleştirildi.

 

26-31 Ekim 2017 tarihlerinde yapılan Şura öncesinde Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde açılan “TÜRK DÜNYASI BASIN SERGİSİ” de büyük ilgi gördü.

 

Türk Dünyası kapsamındaki ülkelerde meslektaşlarımızca yayınlanan gazetelerin adeta görücüye çıktığı gazeteler Şura süresince izlenimde kalırken, katılımcılar yaklaşık 30 ayrı ülkedeki yazılı basın hakkında bilgi edinmiş oldular.

 

Etkinliğe Türk Dünyası ve Türk Akraba Toplulukları kapsamındaki ülkelerden 60 gazetecinin iştirak ettiğini, ev sahibi ülkeden katılımların da memnuniyet verdiğini belirten Vakıf Başkanı Yılmaz Karaca, “Türk Dünyası ülkelerinde görev yapan meslektaşlarımız, beyin ve el emeği, göz nuru ürünleri olan gazetelerini inceleyerek,  aralarındaki mesleki iletişimi geliştirmişler, karşılıklı kıyaslamalar yaparak, gazetecilikteki deneyimlerini arttırmışlardır. Diğer tüm Şura katılımcıları da, dünyanın dört bir tarafında görev yapan meslektaşlarımızın altına imza attıkları eserleri görme imkanı bulmuşlardır. Türkistan’da açtığımız Türk Dünyası Basın Sergisi, Eskişehir ve Kazan kentlerinden sonra izlenime sunduğumuz 3. Sergi olmuştur. Bundan sonra gerçekleştireceğimiz etkinliklerde de Türk Dünyası basınını tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Serginin açılış törenine, ev sahibi kurum adına Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Mehmet Kutalmış ve Rektör Yardımcısı Yardımcı Doçent Dr. Mustafa Eren de katıldı. Rektör Vekili Kutalmış, “Türk Dünyası Basın Sergisi, Şura’yı taçlandıran bir etkinlik olmuştur. Bu sergi vasıtasıyla Anadolu basınının yanı sıra tüm dünyada yayınlanan gazete, dergi ve basılı eserleri görüp inceleme imkanı bulduk. Katkı koyan tüm kişi, kurum ve kuruluşları kutluyorum. Üniversite olarak, her zaman Türk Dünyası ile ilgili çalışmalara destek vermeye ve katkı koymaya devam edeceğiz” dedi.

 

Başa dön tuşu