GENEL

Türk Kadınlar Birliği’nden ÇGC’ye ziyaret

Daha önce ilki düzenlenen kız çocuklarının erken ve zorla evlendirilmesi ile ilgili 5 Birleşmiş Milletler ajansının birlikte yürüttüğü ortak çalışma “Kız Çocukları da Çocuktur 2” projesi hakkında bilgi veren Karacaoğlu, “İlleri seçerken çocuk yaşta evliliklerin yüksek olduğu yerleri esas aldık. Adana da maalesef bu illerden birisidir. Amacımız, sivil toplumun güçlendirilmesi ve yerelde eski iş birliklerini yeniden harekete geçirmek için kurum ziyaretlerinde bulunuyoruz. Medyanın desteği ve varlığı bu açıdan çok önemli bir konumdadır. 6 Şubat Perşembe günü tüm kurum temsilcileri ve bu alanda çalışan dernek temsilcileriyle beraber oturup masaya yatıracağız. Neler yapılabilir, nasıl yol alabiliriz, nasıl iş birliği yürütebiliriz tartışacağız” dedi.

Daha sonra söz alan Cön, “Yerel medya ile kadın örgütlerinin dilini ortaklaştırmak ve birlikte çalışmak amacıyla hareket etmeliyiz. Kadını ekonomik yönden güçlendirmeli ve istihdam sağlanması için çalışmalar yapılmalıdır” sözlerini ekledi.

ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir öncelikle konuklarına ziyaretleri için teşekkür ederek, “Projede biz de yer almak ve yardımcı olmak isteriz. Kadınlar için yapılan buna benzer projelerde de bulunmaktan mutluluk duyarız. İnsanları öteleyici değil kazandırıcı faaliyetler yaparak topluma fayda sağlayabiliriz” diye konuştu.

Başa dön tuşu