GENEL

Türk Ocakları’nın yeni yönetimi ilk ziyaretini ÇGC’ye yaptı

Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir tarafından kabul edilen Türk Ocaklılar, gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptıklarını vurgulayarak, ayakta kalma mücadelesi veren yerel basının önemine dikkat çektiler. Türk Ocakları Adana Şube Başkanı Hamdi Özdemir, Teşkilatlarının 1912 yılından beri daima Türk Milletinin yanında ve emrinde olduğunu ifade ederek, Ocağımızın kuruluş amacı da budur. Kökleri Osmanlı'dır fakat; Dalları, yaprakları, meyvesi Türkiye Cumhuriyeti Devletidir.  İstiklal harbimizin Başkomutanı,  Cumhuriyetimizin banisi, çağdaş ve güçlü Türkiye'nin fikir, icraat, birlik ve ‘ufuk ötesi bilgesi’ Atatürk'te bir Türk Ocaklıdır. Türk Ocakları; Kamu yararına çalışan ve siyaset üstü bir duruş sergileyen asırlık çınardır’’ diye konuştu.

 

STK’LARIN BÜYÜK SORUMLULUKLARI BULUNUYOR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise, ‘’Sivil toplum kuruluşları bu ülkenin önemli unsurlarındandır. Türkiye şu an hassas bir süreçten geçiyor. Bu bağlamda, birlik ve beraberliğin tesisi için STK’ların üzerine düşen büyük sorumluluklar bulunuyor. Vazifesini ziyadesiyle yerine getireceğine inandığım Türk Ocakları Adana Şubesi’nin yeni yönetimini tebrik ediyor; Ülkemize, milletimize ve Adanamıza hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

 

AFRİN’E 500 BAYRAK KAMPANYASI BAŞLATILDI

Nezaket ziyaretinin ardından ÇGC’nin toplantı salonunda bir basın açıklaması yapan Hamdi Özdemir, Terörden temizlenecek Afrin'de dalgalandırılmak üzere, 500 adet Türk bayrağı toplama kampanyası başlattıklarını duyurdu. Bayrakları operasyona katılan Mehmetçiklere teslim edeceklerini kaydeden Başkan Özdemir, bütün Adanalıları kampanyaya destek olmaya davet etti. Özdemir, açıklamasında şunları söyledi; ‘’Ege adaları, Kıbrıs, Karabağ, Kırım, Doğu Türkistan ve Kerkük Türk'tür, Türk kalacaktır, Türk olacaktır. ‘Fırat Kalkanı’nda olduğu gibi ‘Afrin Operasyonu’ da Türk'tür. Dolayısıyla; Türk Silahlı kuvvetlerinin Afrin'e yönelik "Zeytin Dalı Harekatını" gönülden destekliyoruz. Postalı, potini, kaskı, kepi İsrail'den, mermiyi, havanı, doçkayı NATO müttefikimiz ABD'den, planı, kazmayı, kepçeyi İngiltere'den, Almanya'dan, Hollanda'dan, mayını İtalya'dan, Portekiz'den alan PKK-YPG teröristleri asla Kürtleri, Arapları, Türkmenleri temsil etmemektedir. PKK-YPG doğrudan doğruya, Uluslararası paylaşma dukalığına hizmet etmektedir. Türk Milleti de; kadını- erkeğiyle, kızı- kızanıyla, ihtiyarı-genciyle asker millettir ve Türk Ordusunun yanındadır. Dört gözle, kısa zamanda, arayı soğutmadan, gevşemeden ve kandırılmadan harekatın zaferle sonlanmasını bekliyoruz. Harekat dolayısıyla şehit düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.’’

 

Başa dön tuşu