SANAT

Türk Sanat Müziğinin Güçlü İsmi

Müzik hayatına 1979 yılında Adana Musıki Derneğinde, birbirinden değerli hocalardan nazariyat bilgileri alarak başlayan Yıldızhan, Neyzen Ahmet Polatöz, Ümit Öcal, Şükrü Birbaş ve Ali İntizam’dan almış olduğu eğitimle bu günlere geldiğini belirtti.

 

Koro çalışmalarına “Adananın Sesi, Gönül Bahçesi, Çukurova, DSİ, Kanuni Toktay Sökmen ve Gülnihal Musıki Derneklerinde devam eden Yıldızhan, hala Gülnihal Musıki Derneğinde solist ve korist olarak sanat hayatına devam etmektedir.

 

Profesyonel Müziğe 1995 yılında Doktorun Yeri olarak bilinen Hatay Sofrası isimli restoran da başladığını belirten Cumhur Yıldızhan, Adana da sayısız işletmelerde sahne aldığını söyledi.

“Arada Bi Yer” isimli restoran da hafta sonları Türk Müziğinin en güzel eserlerini icra eden Cumhur Yıldızhan bu mekan da 3.yılını tamamladığını şimdiki adı Çukurova Üniversitesi Park Balcalı olan, eski adıyla ise “Cafe Dam” ’da 16 sezon program yaparak kırılması güç bir rekora imza attığını dile getirdi.

 

Adananın ünlü kanun üstadı ve yapımcısı Nazif Yükbilmez ile 22 yıllık profesyonel sahne yolculuğunda birlikte olduğunu ve bu dostluğun müzik hayatında çok önemli bir yer aldığını ifade etti.

 

Adanalı Müzikseverlere göstermiş olduğu ilgi ve destekleri için teşekkür eden Yıldızhan, Türk Müziği adına yapacağı güzel işler le Çukurova’nın gururu olmaya devam edeceğini belirtti.

Başa dön tuşu