YAŞAM

Türk tatilciler kış turizmini çok sevdi!

Ekim ayı itibarıyla başlayan kış erken rezervasyon fırsatlarına yerli turistin büyük ilgi gösterdiğini söyleyen tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, “Termal, kayak ve spa konseptinde hizmet veren 300 civarında tesisin kışa özel yaptığı indirimler ile birlikte yerli turistler yaz tatilinden sonra kış tatillerini de tercih etmeye başladı. Bu seneki kampanya dahilinde, Aralık ayında Uludağ’da 92 TL, termal tesisleriyle ünlü Yalova’da ise 67 TL’den başlayan günlük kişi başı fiyatlarla tatil yapmak mümkün. 30 Kasım’a kadar devam edecek kampanya döneminde, rezervasyonların geçen seneye oranla yüzde 40 artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

Yerli turistin kış turizmine olan ilgisi her geçen yıl artıyor. Geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış yaşanan kış turizminde, bu kez yüzde 40’ın üzerinde büyüme bekleniyor.

 

Türkiye’nin önde gelen turizm portallarından tatilsepeti.com’un Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, Ekim ayında başlayan kış erken rezervasyon dönemini değerlendirdi. Özellikle çalışan kesimin yıllık izinlerinin tamamını yazın kullanmak yerine, yıl içine yaymayı tercih etmesiyle birlikte sektörün bu kampanyaya başladığını belirten Küçükyılmaz, “Kış erken rezervasyon kampanyası, sektörde bu yıl dördüncü kez uygulanıyor. Kampanyaya olan ilgi her geçen yıl artıyor. Geçen yıl yaklaşık 120 bin kişinin bu kampanyadan yararlandığını düşünüyoruz. Bu kış ise yüzde 40 büyüme bekliyoruz. Aldığımız meteoroloji tahminlerine göre, geçen yıla göre daha yoğun kar yağışı bekleniyor, bu da kış tatiline olan ilgiyi artıracaktır” diye konuştu.

 

Türkiye’de 300’ün üzerinde kayak, termal ve spa otelinin olduğunu söyleyen Küçükyılmaz, kış turizminin hacmini yerli turistler ve kapalı grup organizasyonlarının (MICE) belirlediğini de sözlerine ekledi.

 

İşte kış turizminin beş gözde merkezi

 

 

tatilsepeti.com’un verilerine göre, kış turizminde en çok kayak ve termal otelleri tercih ediliyor. 30 Kasım’a kadar devam edecek kış erken rezervasyon kampanyası kapsamında gecelik kişi başı fiyatlar, Yalova termal bölgesinde 67 TL, Afyonkarahisar termal bölgesinde 76 TL, Uludağ’da 92 TL, Kartalkaya’da 110 TL, Palandöken’de ise 185 TL’den başlıyor. Aralık ayında geçerli olan bu fiyatların yanı sıra, birçok termal otel hafta içi konaklamalarda ücretsiz geceleme imkanı sunuyor. Erciyes ve Palandöken bölgelerinde minimum üç gece konaklayan misafirlere ücretsiz gidiş dönüş havalimanı transfer hizmeti, Uludağ ve Kartalkaya bölgelerinde ise ulaşımda indirim sağlanıyor. Kampanyalara ek olarak, birçok tesis 0 – 6 yaş veya 0 – 8 yaş grubundan ücret almıyor.

Başa dön tuşu