ÜNİVERSİTE

Türkiye’de Futbol Fanatizmi ve Medya İlişkisi

Öğretim Elemanları Derneği tarafından düzenlenen ve BESYO ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Türkiye’de Futbol Fanatizmi ve Medya İlişkisi” konulu söyleşinin açılış konuşmasını BESYO Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Pervin Bilir yaptı. Doç. Dr. Bilir, Doç. Dr. Talimciler’in özgeçmişini okuyarak kürsüye davet etti.

 

Şiddet-Milliyetçilik- Cinsiyetçilik İçeren Söylemlerden Örnekler…

BESYO Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak, bölümlerin öğrencileri ile öğretim görevlilerinin büyük ilgi gösterdiği konferansta Doç. Dr. Ahmet Talimciler sunumunda, Türkiye futbolunda fanatik dilin nasıl kurgulandığını, hangi öğeleri içinde barındırarak ideolojiyi yeniden üretmekte olduğunu, şiddet – milliyetçilik – cinsiyetçilik içeren söylemlerden örneklere yer verdi.

 

Doç. Dr. Talimciler: “Medyanın Kullandığı Dil ve Söylem Son Derece Önemli.”

Doç. Dr. Ahmet Talimciler, hikâyesinin yirmi dört yıl önce başladığını Türkiye’de futbol fanatizmi ve medya arasında bir ilişki olduğu iddiasıyla bu işin içerisine girdiğini ifade etti. Doç. Dr. Talimciler; “O dönemde iki tane spor gazetesi vardı ve bu iki gazetenin söylemlere ne gibi başlık attıklarını inceledim. İçinde bulunduğumuz dünyada hepimiz açısından medyanın kullandığı dil ve söylem son derece önemli. Bu söylemin çözümlenmesi demek, bizim gündelik hayatımıza nasıl bir katkı ve etki de bulunduğunu ortaya koymak demek olacak.” şeklinde konuştu.

Konferans öğrencilerin karşılıklı soru ve cevap şeklinde sona erdi.

Başa dön tuşu