SİYASET

Türkiye için ‘hayır’ diyoruz

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü için tüm vatandaşları 16 Nisan’daki referandumda ‘Hayır’ tercihine davet etti. Referandum öncesi ilçe genelinde milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe örgütü üyeleri ve partilileriyle önemli çalışmalarla dikkat çeken, Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi binlerce kişiyle karşılayan Çukurova İlçe örgütü, tüm mahallelerde hayırlı gelecek için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Türkiye’nin bir yol ayrımına sürüklenmeye çalışıldığını, Türk halkının buna izin vermeyeceğine inandığını kaydeden Erdoğan, 94 yıl önce yurdumuzu kurtaran Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, büyük bedeller ödeyerek kurduğu Cumhuriyetin bugün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade etti.

 

“KABUS DOLU GÜNLER YAŞANIYOR”

15 yıldan bu yana ülkeyi yönetmesine rağmen sürekli bir bahane, meydan okuma ve güç zehirlenmesiyle halkta korku ve paniğe yol açan iktidarın istediği her şeyi istediği gibi yapmasına rağmen ülkeyi geri kalmış Afrika ülkelerinin bile gerisine götürdüğünü belirten Erdoğan, “Ülkemizde neredeyse her gün katliamlar yaşanıyor.

 

Çiftçimiz, memurumuz, işçimiz, köylümüz ekonomide yaşanan daralma nedeniyle kabus dolu günler geçiriyor. Avrupa Birliği ülkeleriyle, komşu ülkelerle sürekli bir didişme, kavga hali mevcut. Şimdi de dünyada eşi benzeri olmayan bir başkanlık sistemi tutturdular. Nisan ayında yapılacak referandum cumhuriyetimizin de geleceğini yakından ilgilendiriyor.

 

Partili cumhurbaşkanlığı adı altında parlamenter demokrasi yok edilmek isteniyor. Bu anayasa değişikliği ile başkana geniş yetkiler tanınmak ve güçler ayrılığı ilkesi bitirilmeye çalışılıyor. Rejim değiştirilmek isteniyor. Türkiye için, gelecek nesillerimiz için, mutluluk, huzur ve refahımız için parlamenter demokratik sistemi yeni tadilatlarla sürdürmek zorunluluktur” diye konuştu.

 

Erdoğan, Türk milletinin ülkesinin dirliğine, birliğine, bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan tutkusuyla hep birlikte ‘Hayırlı’ bir tercih yapacağına inandığını sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu