GENEL

Türkü bir halkın yaşanmışlıklarıdır

“ETKİNLİKLERİMİZ GÖZ DOLDURDU”

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleşen konserde Çanakkale Şehitlerini anarak açılış konuşmasını yapan Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Çanakkale Savaşı zaferinin 103. Yıl dönümünde kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. 14 Mart Tıp Haftası etkinliklerimizde sanattan hekim sorunlarına, futbol turnuvasından sinemaya, çocuklarımızın müzik dinletisinden mesleğinde 40.- 50. yılını dolduran büyüklerimize plaket verilmesine, panel’den fotoğraf sergisine kadar birçok alanda etkinlik yaptık. Amacımız yoğun ve yorucu olarak çalıştığımız, sorunların arttığı bu günlerde hekimleri ve sağlık çalışanı arkadaşlarımızı bir araya getirerek farklı bir gün yaşatmak istedik. Bu gün aslında kendisi avukat olan sanatçı dostumuz Sadık Gürbüz bizlerle olacak. Yaptığı beste ve baş vurduğu yöntem ile seslendirdiği türküleri zevkle dinleyeceğiz. Bu konser ile 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerimizi sonlandırıyoruz. Emeği geçen, destek veren, yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

“TÜRKÜLERİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ VARDIR”

Türkülerin birleştirici gücü olduğunu söyleyen Sanatçı Sadık Gürbüz, “Türküler insanları insancıllıkta, sevgide birleştirir. Sevgi doludur. Türküler tarihi belge niteliğindedir. Yaşananları anlatır. Her dönemin kendine göre türküleri oluşur. Kiminde ağıtlar olurken, kimisinde kahramanlık, kiminde sevda olur. Türkü halkın yaşanmışlıklarıdır. Nazımın dediği gibi insansız yaşanır türküsüz yaşanmaz. Türküler insana sevgiyle bağlıdır, aldatmazlar.” Diye konuşan Sadık Gürbüz, Pir Sultan Abdal albümünden türküler söyledi.

 

Konser sonunda Başkan Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, TTB Genel Sekreteri Uzm. Dr. Sezai Berber ve TTB MK Üyesi Dr. Yaşar Ulutaş, sanatçı Sadık Gürbüz’e teşekkür plaketi ve çiçek verdi.

Başa dön tuşu