SANAT

Tuvale Yansıyan Adana, Sanatseverlerle Buluştu

TÜRK DÜNYASI ADANA’DA BULUŞTU

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 17 farklı ülkeden gelen 77 ressamı Adana’da buluşturan Birinci Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı Kapanış Töreni 75. Yıl Sanat Galerisi’nde Sivil Toplum Kuruluşları, yerel ve ulusal basın mensupları ve Adana halkının yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi. Kapanış töreninde konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Hüseyin Sözlü, Türk Dünyası ressamlarına Adana’da ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

 

“HAFIZALARA KAZINACAKTIR”

Adana’nın tarihi ve doğal güzelliklerini tuvallerine yansıtan Türk Dünyası ressamlarına katılımları için teşekkür eden Başkan Sözlü, “İnanıyorum ki kapanışını gerçekleştirmekte olduğumuz Birinci Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı bundan sonraki yıllarda da devam edecek. Türk Dünyası'nın kıymetli ressamları önümüzdeki yıllarda da Adana'da buluşacak. Ve yine ifade etmek isterim ki tarımıyla, yöresel lezzetleri ve samimi insanlarıyla Türkiye'nin göz bebeği olan Adana, Dünya'nın tuvaline yansıyan kent olarak hafızalara kazınacak” dedi.

 

17 ÜLKE 77 RESSAM 150 RESİM

Kapanış törenin ardından 17 farklı ülkeden gelen 77 ressamın üç gün boyunca Tarihi Kız Lisesi’nde Adana’yı resmettiği 150 adet resmin yer aldığı ve 30 Ocak tarihine kadar Adana halkıyla buluşacak olan serginin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesimi sonrası resimlerin her birini ressamlarıyla birlikte inceleyen Başkan Sözlü, resimlerin yapılış aşamasıyla ilgili detayları ressamlardan dinledi.

 
 
 

Başa dön tuşu