SİYASET

“Ülkemiz, yangın yerine döndü”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP’nin tüm örgütleriyle 3 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 14.00’da Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleşecek mitinge hazırlandığını belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı, “Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyeti Koruyacağız” temalı mitingi tüm kesimlere duyurmak için yoğun bir çalışma programı gerçekleştiren Tümer, sabahın erken saatlerinde CHP Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel’le birlikte alanlara çıkacak partililerle görüştükten sonra İmamoğlu’na hareket etti.
İMAMOĞLU’NDAKİ TÜM MUHTARLARLA GÖRÜŞTÜ
CHP İmamoğlu İlçe Başkanı Kasım Karaköse ile birlikte İmamoğlu ilçesini oluşturan toplam 27 köy ve mahalle muhtarıyla Türkiye Muhtarlar Derneği İmamoğlu Şubesi’nde bir araya gelen Tümer, muhtarların sorunlarını dinledi. Demokrasinin yapı taşları muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi için girişimlerde bulunacağını anlatan Tümer, muhtarlardan gelen yol, su, elektrik, tarımsal sulama, çevre düzenlemeleri ve eğitimle ilgili sorunların çözümü için bazı yetkililere telefonla ulaştı. İmamoğlu’ndaki tüm muhtarların katıldığı toplantı için hem ilçe örgütüne hem de muhtarlara teşekkür eden Tümer, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında gerekli düzenlemelerin yapılması için de üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini belirtti.
MİTİNG, TÜM KESİMLERE DUYURULMALI
İlçe Başkanı Karaköse ve partililerle birlikte ilçe merkezindeki esnafları da gezen Tümer, 3 Aralık’taki mitingin Türkiye açısından önemine işaret etti. Genç bir girişimcinin işyeri açılış kurdelasını ilçe başkanıyla birlikte kesen ve hayırlı olması temennisinde bulunan Tümer, ekonomiye ve istihdama katkı koyan genç girişimcilerin artması için yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. CHP İlçe binasında partilileriyle de görüş alışverişinde bulunan Tümer, 3 Aralık mitinginin tüm kesimlere duyurulmasının yollarının aranması gerektiğini vurguladı.
İŞLETMELERE KİLİT VURULUYOR!
İmamoğlu Sanayi Sitesi’nde Site Başkanı İsmail Arık ve sanayicilerle de buluşan Tümer, ülkenin yeni bir krizin eşiğine getirildiğini, tarım ve sanayide hızla geriye gidiş yaşandığını savundu. Siftah yapamadan kepenk indiren esnafın yanı sıra kirasını dahi ödeyemeyen birçok işletmenin kapısına kilit vurmak zorunda bırakıldığını, ülkemizin adeta yangın yerine döndüğünü söyleyen Tümer, iktidarın tüm bu gerçekleri görmezden gelerek koltuk derdine düştüğünü vurguladı.
TALEPLERİNİZİ HAYKIRIN
3 Aralık miting çağrısını burada da yineleyen Tümer, ilçe örgütüyle birlikte köy gezilerine çıktı. Sayca, Malıhıdırlı (Kaleköy) ve Çörten’de gecenin ilerleyen saatlerine kadar Atatürk’ün ‘milletin efendileri’ ifadesini kullandığı köylülerle görüşen Tümer, kömür ateşinde ısındı. Köylünün, çiftçinin, girdi maliyetlerinde yaşanan artışa karşın ürettiği kaliteli ve verimli ürününü değerinde satamadığını belirten Tümer, CHP’nin tarım politikalarıyla da çiftçinin rahat nefes almasını sağlayacağını anlattı. Köylülerin yaşanan darbe girişimi ve Türkiye’nin her bölgesine yayılan terör eylemleri nedeniyle tedirgin olduğunu gözlemleyen Tümer, “Demokratik ve haklı taleplerinizi 3 Aralık mitinginde meydanlarda yasal çerçevede haykırmanızı istiyoruz” dedi.
ÜLKEMİZİN HUZURU İÇİN…
CHP İmamoğlu İlçe Başkanı Kasım Karaköse de İmamoğlu’nda gidilmeyen yer, sıkılmayan el bırakmayacaklarını kaydetti. Geniş tarım arazilerine sahip İmamoğlu’nda çiftçinin büyük sorunlar yaşadığını belirten Karaköse, “Ülkemizin huzuru, vatandaşların eşitliği, hukukun üstünlüğü, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti talebi için tüm vatandaşlarımızı 3 Aralık’ta gerçekleştireceğimiz büyük mitingimize bekliyoruz” diye konuştu.

Başa dön tuşu