ÜNİVERSİTE

“Ulusal Çukurova Tekstil Kongresi” Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Başladı.

ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Prof. Dr. Oğulata: “Kongre Tekstil Mühendisliği Eğitimine Katkı Sağlayacak.”

Kongrenin hoş geldiniz konuşmasını ÇÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Toğrul Oğulata yaptı. Kongrenin Tekstil Mühendisliği eğitimine, bu alandaki bilimsel çalışmalara ve sektördeki uygulamalara katkı sağlayacağını ifade eden Prof. Dr. Oğulata, “Kongreye ülkemizde faaliyet gösteren bütün tekstil mühendisliği bölümlerinin katkı sağlaması, bize bu konuda doğru adım attığımızı göstermiştir. Kongrenin başarılı geçmesini diliyorum. “ dedi.

Prof. Dr. Başıbüyük: “Çukurova Bölgesi Türk Tekstil Tarihinde Büyük Yere Sahip.”

ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mesut Başıbüyük de konuşmasında, pamuk ihracatıyla öne çıkan Çukurova Bölgesi’nin Türk tekstil tarihindeki önemini anlattı. Dünyadaki tekstil konusunda yaşanan son gelişmelerin tartışılacağı bir kongreye Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi olarak ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Başıbüyük, “Adana’ya, Çukurova’ya ve Üniversitemize ilk defa gelmiş olanlar varsa severek ve beğenerek ayrılmalarını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Uçurum: “Büyük Emeklerle Bugünlere Gelen Tekstil Sektörüne Sahip Çıkmalıyız.”

Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, tekstil sektörünün tarihçesinden ve geleceğinden söz etti. Zaman zaman tekstil sektörünün değerinden şüphe edildiğini dile getiren Uçurum, “Ben bu sektöre inanıyor ve güveniyorum. Büyük emeklerle bugünlere gelen tekstil sektörüne el birliği ile sahip çıkmamız, emek vermemiz gerekir.” İfadesini kullandı. Uçurum konuşmasında tekstilde yurt dışı uygulamalarında örnekler verdi.

Prof. Dr. Elekcioğlu: “Tüketiciler Olarak Kendi Ürünlerimize, Kendi Markalarımıza Yönelmeliyiz.”

ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu ise, tekstil sektörünün dünya ticaretinin kalbini oluşturduğunu belirterek, “Ucuz iş gücü nedeniyle Hindistan, Çin gibi yerlerde tekstil başta olmak üzere birçok sanayi ürünlerini değersizleştiren bir furya başlamıştı. Ama bence insanlar kaliteni farkına vardıkça Türkiye’deki tekstil sektörü eski önemine kavuştu. Bugün Avrupa’nın birçok önemli markalarının tekstil ihtiyaçlarını kalite nedeniyle Türkiye’den karşıladığını biliyoruz. Bizde tüketiciler olarak kendi ürünlerimize, kendi markalarımıza yönelmeliyiz.” dedi.

 

Üniversite sanayi işbirliğinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Elekcioğlu, “Tekstil Mühendisliği Bölümümüzü, ‘son dönem iş başı eğitimi’ olarak da tabir edilen 7+1 eğitim sistemini ilk uygulayan bölüm olmasıyla da fark yarattı. Akademik bilgiler üretim sektöründeki bilgilerle yoğrularak profesyonel hayata başlıyorlar. Emeği geçenleri kutuluyorum.” Şeklinde konuştu.

 

2 Günde 8 Oturum Gerçekleştirilecek.

Açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi. 2 gün sürecek olan kongrede toplam 8 oturum gerçekleştirilecek. Kongrenin iki yılda bir yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Başa dön tuşu