YAŞAM

Uluslararası Başarı, Tıp Literatüründe Kabul Gördü

Genç cerrah, daha önce geliştirmiş olduğu ve tıp literatürüne kazandırdığı 6 farklı cerrahi tekniğe bir yenisini daha ekleyerek, bu tip burunlara estetik açıdan çare oluyor.

Yunan Burnu Nedir?

Profilden kendimizi incelediğimizde, alnımızdan aşağı, burnumuza doğru baktığımızda bu iki doku arasında hafif bir çukur olması gerekir. Bu çukur, aslında bir sınır hattıdır, yani alnın bittiğini ve burnun başladığını göstermektedir. Bazı insanlarda ise bu bölgede çukur olmaz. Burnun ”radiks” denilen bu bölgesi, Türkçe’de burun kökü” olarak tanımlanmaktadır. Yunan burnu; alnın buruna doğru kesintisiz olarak devam ettiği burunları tarif eder. Genellikle bu insanların burunları daha büyük ve kemerlidir.

Radiksin Erkek ve Kadınlara Etkisi

Radiks denilen burun kökünde çukurun olmadığı durumlarda burun, üst kısımda başladığı sınır net olmadığı için her zaman olduğundan büyük ve uzun olarak algılanır. Özellikle kadınlarda bu durum, erkeksi görünüme neden olur ve ideal estetik görünümünün önünde önemli bir engeldir. Erkeklerde ise Yunan burnu, sinirli bir görünüme yol açar. Her iki cinste de kaşların ve gözlerin arasının daha geniş görünmesine ve bu nedenle de gözlerin iletişimdeki etkisinin azalmasına sebep olur. Tahmin edersiniz ki bir yapının kökünde sorun varsa, diğer kısımlarını ideale getirmek pek de mümkün olmayacaktır.

Yunan Burnunda Başarısızlığın Sebebi Nedir?

Radiks çukuru, anatomisi itibarı ile estetik müdahalelere yanıt veren bir alan değildir. Burnun kökünde yapılacak değişiklik, ne yazık ki burunda yer alan ve çıkıntı yapan bir kemikten kurtulmak ya da burun ucundaki kıkırdakları şekilllendirmek kadar kolay bir işlem değildir. Burun ameliyatları ile ilgilenen uzmanların ortak fikri, radiks bölgesini şekillendirmenin çok zor olduğu yönündedir. Bu bölgeye, çok kalın bir kemik dokusu hakimdir ve derininde ise önemli kafatası yapıları bulunmaktadır. Teknolojinin, tıbbın hizmetine sunduğu onlarca yeni alete rağmen, bu bölgede istenilen hassasiyette küçültme sağlamak halen çok kolay olmamaktadır. Hatta günümüzde, eski dönem hekimlerinin kullanma şansına sahip olmadığı elektrikli testereler, elektrikli törpüler, hatta piezo (ultrasonik kesici) cihazları bile bu bölgenin ideal şekle kavuşmasında tatminkar bir çözüm üretememiştir.

Türk Cerrahının Tekniği, Dünyada Bu Ameliyatı Mümkün Kıldı!

2009 ve 2010 yıllarında Avrupa Yüz Plastik Cerrahi Akademisi’nin düzenlediği “Yüz Plastik Cerrahisi Üst İhtisas” eğitimini almak üzere onur bursu alarak Avrupa’ya davet edilen ilk Türk hekimi olan Gürkan Kayabaşoğlu, yıllardan bu yana burun konusu ile ilgili pek çok araştırmaya imza attı.

Yıllardır cerrahların gündeminden düşmeyen Yunan burnu için çalıştığı teknik, hastalar ve tıp dünyası için yeni bir umut oldu. Genç doktor, radiks (burun kökü) bölgesinde fazla olan tüm kemiklerin alınmasına rağmen, halen normal bir burun kıvrımı oluşturulamayan durumlarda bu bölgeden yumuşak dokuların çıkarılmasını cerrahi olarak tarif etmiş ve bu tekniği, dünyanın bu alandaki en saygın bilimsel dergilerinde yayınlanmıştır.

Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu Kimdir?​

 

1979 Sakarya doğumlu olan Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu, Hacettepe Tıp Fakültesi’nde eğitim alarak, uzmanlığını KBB üzerine yaptı. Ekim 2015‘de ise Doçent unvanını aldı. Aralık 2015’de akademik görevinden ayrılarak özel muayenehanesinde hastalarını kabul etmeye başlayan Kayabaşoğlu, inandığı Hekimlik Sanatı’nı uygulamak üzere çalışmaya başladı. Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu, başarılı bir akademik kariyerin yanı sıra, Avrupa’da da önemli başarılar elde ederek adını ilklerin arasına yazdırdı. 2009 yılında Avrupa’da düzenlenen Avrupa KBB Board sınavında en yüksek puanı alan 3. Avrupalı KBB uzmanı olan Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu, 2009-2010 yılları arasında ise Avrupa Yüz Plastik Cerrahi Akademisi’nin düzenlediği Yüz Plastik Cerrahisi Üst İhtisas Eğitimi’ni (Official Fellowship) almak üzere, onur bursu alarak Avrupa’ya davet edildi. Yüz Plastik Cerrahisi Üst İhtisas Eğitimi’nialan İlk Türk hekimi olan Kayabaşoğlu, 2010 yılının Haziran ayında Amerika’nın Washington D.C. kentinde düzenlenen Board sınavında başarılı olarak “Uluslararası Yüz Plastik Cerrahisi Akademisi” tarafından kendisine Yüz Plastik Cerrahi Uzmanı diploması verildi. Bu diplomayı alan üçüncü Türk hekimi olan Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu, Türkiye’de düzenlenen kongrelerde elde ettiği bir ikincilik, iki üçüncülük ödülü ile birlikte son beş yıldır Sapanca’da düzenlenen Burnun Estetik Buluşmaları kongrelerinin de düzenleyicisidir. Aynı zamanda 30’dan fazla uluslararası, 20’den fazla ulusal bilimsel yayını olan Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu, 7 farklı cerrahi tekniği dünya tıp literatürüne kazandırmıştır.

 

Başa dön tuşu